TODORIĆ : Bit ću dostupan DORH-u i saborskom povjerenstvu

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

Odvjetnik Rajko Čogurić potvrdio je kako vlasnik Agrokora Ivica Todorić nije u Hrvatskoj, kako je uredno odjavio svoje prebivalište, ali odazvat će se svakom pozivu hrvatskih institucija.

Na veliku policijsku akciju hrvatske policije u kojoj su uhićeni članovi uprave Agrokora na svom blogu reagirao je i Ivica Todorić, za kojeg, za sada nije poznato gdje se točno nalazi. Špekulira se da je u Londonu.

-Za mene je akcija neočekivana “jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog i pronevjerenog novca već bih bio u zatvoru. No, to jednostavno nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti”, poručuje Todorić.

“Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava. Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića, ministra Božinovića i gospođe Dalić koji obilno politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete. Niti uhićenja niti eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti”, stoji u novom Todorićevu blogu.

 

HMS/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo 

Facebook komentari

komentara

Odgovori