Mira Markanović : Otvoreno pismo portalu Hrvatsko nebo

Vrijeme:4 min, 43 sec

 

Hrvatsko nebo je uvijek bilo  širom otvoreno za branitelje i njihove obitelji .I ostat će , dat ćemo prostora onima koji to zaslužuju. Još je jedan razlog   po meni osobno  jako važan zašto ovo otvoreno pismo koje sam  dobio  na mail adresu objavljujem . Želim svima a posebice baš braniteljima predstaviti političare onakvima kakovi uistinu i jesu. Da znaju koga biraju i kome glas daju. Jer blagoglagoljivosti političara  koji se stalno pozivaju na branitelje je ” puna kapa svima ”  a na umu su mnogima od tih istih političara  samo osobni probitci . 

Urednik portala Hrvatsko nebo Daran Bašić 

 

Poštovani,

Na moju veliku žalost i zaprepaštenje,pročitala sam članak koji je objavljen 8 listopada 2017 godine na Vašem portalu,a vezan je uz riječi koje je izgovorila gospođa Viktorija Kaleb , zamjenica gradonačelnika Petrinje.

Hvalospjevi, bezgranična ljubav i poštovanje za Branitelje samo su sredstvo s kojim licitira gospođa Kaleb, a mnogim braniteljima HVO-a i HV-a . bome i mom suprugu ,koji je ranjen na prvoj crti bojišnice zazvučao je kao poruga , pogotovo kada to izgovori gospođa Kaleb.

Uporabiti muku , krv i znoj Branitelja u svrhu osobnog političkog probitka je nedopustivo i ja o tome ne želim šutjeti.

Postavlja se pitanje zdravog razuma , o drugim ljudskim vrednotama da i ne govorim.

Kakvo je to vrijeme došlo,ako se spomenuta gospođa  podiže na pijedestal , jer je pročitala napisane rijeci. Da se u realnom životu nije pridržavala pročitanih načela , nije uopće tajna? Radi li se ovdje slučajno o nekoj neukusnoj šali ? Nema osobe  kojoj nije poznata nedosljednost i političko koketiranje Viktorije Kaleb s ideološki različito opredijeljenim opcijama . Tko je bolju ponudu dao , govore njeni postupci , tome je išao glas Viktorije Kaleb !

Da ovo sto pišem nisu nikakve zlonamjerne objede, nego “gola istina ” pred kojom mnogi svjesno zatvaraju oči ,vidljivo je i iz životopisa gospođe Kaleb kojeg svatko tko želi može pročitati na službenoj stranici Grada Petrinje.

Tamo piše da je gospođa Kaleb napustila BiH 1991 godine (stečena znanja su joj stručni suradnik prevoditelja njemačkog jezika, potom je završila studij medicine i stječe titulu –doktor medicine) Uvažavam gospođinu inteligenciju , jer je ako pozorno pogledamo postaje doktor medicine sa samo 24 godine . Ako su to točni podatci, ne mogu da se ne upitam , kako netko tko gaji toliku ljubav za svoju Domovinu i toliko uvažava naše Branitelje , nije našao za shodno prijaviti se dragovoljno i tako pomoći tim istim braniteljima spašavajući im živote . Tako je medicinsko osoblje pomagalo u obrani naše Domovine , (navodim primjer svoje sestre i svog šogora , gdje su obadvoje kao liječnici sudjelovali u Domovinskom ratu. Šogor i u samom formiranju Sanitetskih ekipa, sestra čak i zarobljena bila od strane Armije BiH. ) Gospođa Kaleb je prešla pola Bosne i cijelu Hrvatsku dok je stigla do Austrije ,ostavljajući sve za sobom , nitko tu ne vidi iskazivanje nikakve brige za recimo Branitelje Vukovara (bitka za Vukovar je tada već trajala ) . Toliko o skrbi i brizi za branitelje spomenute Viktorije Kaleb

Svatko ima grijeha iz prošlosti , oprostimo ih , ali ne zaboravimo jer se kaže, citiram : “Idi čovječe i ne griješi vise”..Da u sebi i pronađemo snage da oprostimo tu kardinalnu grešku Viktorije Kaleb , (jer to jest greška) , kako da povjerujemo u vjerodostojnost gospođe Kaleb , kada njeni daljnji postupci po povratku u HR 1998 godine ( kada je rat odavno završio) i dalje govore kako se radi o osobi kojoj su na prvom mjestu samo njeni osobni interesi , i da se sukladno tome tako i nastavila ponašati.

Na spomenutoj službenoj stranici , nigdje ne stoji da je g.Kaleb član HDZ-a , dapače tamo piše da je dva puta osvojila vijećnički mandat , kao nezavisna kandidatkinja. GOSPOĐA VIKTORIJA JE IMENOM I PREZIMENOM OSVOJILA , CC 600 GLASOVA KAO KANDIDATKINJA ZA POZICIJU GRADONAČELNICE . Ostale glasove su osvojile N.L-Biraj Dobro i N.L. Zavjet za Hrvatsku , a ne svojim imenom i prezimenom Viktorija Kaleb. U prvom mandatu njena lojalnost je plaćena mjestom predsjednice N.O Poslovne Zone.. U drugom mandatu , okreće leđa HDZ-u i daje potporu koaliciji SDP-a i HNS-a,točnije novoizabranom gradonačelniku Darinku Dumboviću (tada još clan HNS-a).Nagrada joj je mjesto potpredsjednice G.V. Na lokalnim izborima 2017.nakon neuspjelih pregovora s HDZ-om ( Neslužbeni izvori kažu da je tražila mjesto dogradonačelnice ?) okreće se ponovo sada već trećoj političkoj opciji ( Darinku Dumboviću,koji je napustio HNS i priklonio se Čačićevim Reformistima) koristeći se rejtingom i logistikom Reformista, postaje zamjenica gradonačelnika .Mnogi Petrinjci i Petrinjke su upoznati s političkim kameleonstvom Viktorije Kaleb jer je to po navedenim neoborivim dokazima samo njen MODUS OPERANDI ,iskoristi i odbaci !

Ovom prilikom želim se obratiti svima koji nisu upućeni. Razlog ovog mog otvorenog istupa je jedan jedini. Želim da se u javnom diskursu , saznaju prave činjenice o Viktoriji Kaleb . Ovdje se ne radi o prošlim “grijesima”,nego je problem u tome sto se “grijesi” čine i dalje i to na veliku štetu svih nas,ponaosob Branitelja .

Kada pogledamo tko je izgovorio te dojmljive riječi o Braniteljima , a to je jako bitno ,one gube svoju vjerodostojnost i ostavljaju gorak okus u ustima svih nas koji znamo pravu istinu o Viktoriji Kaleb..

S poštovanjem. Mira Šimić Markanović 

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/10/08/govor-zamjenice-gradonacelnika-grada-petrinje-dr-viktorije-kaleb-hdz-danas-na-proslavi-dana-neovisnosti-i-26-oj-godisnjici-osnutka-74-samostalnog-petrinjskog-bataljuna/

 

Uredništvo Hrvatskog neba je prenoseći govor dr.Viktorije Kaleb  prenijelo  i da je gospođa u HDZ-u  . Dužni smo bili provjeriti ali  nismo,  prenijeli smo onako kako je stajalo u upisu  osobe koja je taj govor i postavila na svom FB zidu. Dr. Viktorija Kaleb je sama demantirala da je u HDZ-u i mi smo pogrješku ispravili.

    Ispričavamo se svim čitateljima portala na nenamjernoj pogrješci ….

 

  Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Mira Markanović : Otvoreno pismo portalu Hrvatsko nebo

  1. evo zbog ovakvih kao što je Viktorija Kaleb, trebamo svi poduprijeti referendum o izmjeni izbornog zakona, da bismo mogli birati imenom i prezimenom, a ne po stranačkoj pripadnosti, (i da svatko u Hr i izvan Hr može elektronskim putem dati svoj GLAS, pa neće biti ovakvih uhljeba i parazita, odnosno njihov broj će se znatno smanjiti.

  2. Postovana Miro, danas je zabranjeno pitati “domoljube” di su bili 91.

    Vas ce sada proglasiti nenormalnom, udbasem, cetnikom itd.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)