Dnevna besramna Twiter laž Drage Pilsela

Vrijeme:3 min, 14 sec

 

 

Oglasio se besprizorni i notorni lažljivac Drago Pilsel sa još jednom svojom dnevnom Twiter laži koje sipa iz dana u dan na Twiteru i uredno objavljuje na opskurnom portalu  Autograf 

 

Drago Pilsel @dragopilsel
Stari most, Mostar, jesen 1993, umjetnost HVO-a, ekipica Franje Tuđmana. Da se nikada ne zaboravi. Foto: Wade Goddard.

 

***

 

Portal Hrvatsko nebo neće trošiti mnogo slova na tog notornog lažljivca Dragu Pilsela koji je već i pisao optužnice i osuđivao Hrvate  baš po onoj  “kadija te tuži kadija ti sudi ” . Samo su te optužnice  redovito padale pred sudom jer  je pravednik Drago Pilsel  iste prepisivao od još većeg lažljivca –Save Štrbca  

Hrvatsko nebo će samo podsjetiti Dragu Pilsela i slične njemu na jednu odluku  sudca  Jean-Claude Antonetti-a a ona jednostavno sudskim pravorijekom glasi .

 

Nije dokazano da su snage Hrvatskog vijeća obrane (HVO) srušile Stari most u Mostaru, niti je dokazano tko je i kako naredio da se on sruši

***

 

 

14. SIJEČNJA 2010. U 15:30

 

Predsjedatelj sudskoga vijeća u slučaju “Jadranko Prlić i ostali”, sudac Jean-Claude Antonetti, tijekom suđenja ovoga tjedna rekao je da nije dokazano da su snage Hrvatskog vijeća obrane (HVO) srušile Stari most u Mostaru.

 

Predsjedatelj sudskoga vijeća u slučaju “Jadranko Prlić i ostali”, sudac Jean-Claude Antonetti, tijekom suđenja ovoga tjedna rekao je da nije dokazano da su snage Hrvatskog vijeća obrane (HVO) srušile Stari most u Mostaru, niti je dokazano tko je i kako naredio da se on sruši. Prema navodima tužiteljstva, mostarski su Stari most tenkovskim projektilom srušile snage HVO-a.

Sudac šokiran 

– Šokiran sam time što u ovom procesu tužiteljstvo nije dovelo vojnike iz toga tenka kako bi nam oni rekli jesu li pucali i tko im je naredio da sruše Stari most. Koliko znam, navodi govore da su u tom tenku bila trojica vojnika, ali je jedan od njih poginuo. Ostala su dvojica trebala biti u ovoj sudnici i dati svoj iskaz. Samo bismo tako doznali pravu istinu – rekao je sudac Antonetti. Dodao je i da nitko do sada nije dokazao ili donio presudu za rušenje Starog mosta, pa cijeli svijet sada očekuje od ovoga sudskog vijeća da donese presudu o tome. Nakon toga sudac Antonetti pitao je svjedoka, inače nižerangiranog časnika HVO-a iz Mostara, što misli o toj temi. On je odgovorio da su snage Armije BiH mogle sa svih svojih pozicija srušiti mostarski Stari most te da brojne analize pokazuju da se upravo to i dogodilo. Tužiteljstvo je nekoliko puta nakon toga različitim dokumentima pokušalo dokazati da je vrh HVO-a naredio rušenje Staroga mosta, ali je svjedok nakon pregleda dokumenata rekao kako nigdje ne piše da je naređeno rušenje Staroga mosta.

– Ni u ono vrijeme, kao ni sada, nemam nikakvih spoznaja da je izdana naredba da se sruši Stari most – rekao je svjedok. Ističe da je Armija BiH, da je željela, mogla dodatno zaštititi taj objekt, ali iz njemu nepoznatih razloga to nije učinjeno.

Nema sigurnih spoznaja 

Haaško tužiteljstvo nakon ovakvog razvoja događaja zatražilo je da se svjedočenje generala Milivoja Petkovića, bivšega glavnog zapovjednika HVO-a, odgodi za 11. veljače jer im je njegov iskaz dostavljen prije desetak dana. Odvjetnici obrane rekli su kako nemaju ništa protiv tog zahtjeva ako tužiteljstvu, nakon četiri godine procesa i šest godina od podizanja optužnice, treba još vremena da bi se pripremilo za ispitivanje.

Sudac Jean-Claude Antonetti svojim je ponašanjem i stavom u sudnici prekinuo proizvoljne zaključke tužiteljstva koji nastaju na temelju dokumenata za koje se ne zna tko ih je i kada pisao, te na iskazima zaštićenih svjedoka koji su, u najmanju ruku, sumnjivi. I mnogo puta prije tužiteljstvo je radilo na ovome principu, ali nikada do sada ovakav način njihova ponašanja nije naišao na tako oštru reakciju suda. Optuženici su desetke puta zbog toga dosad bezuspješno prosvjedovali.
Večernji list/https://www.vecernji.hr/

 

Daran Bašić /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)