Promocija velikosrpskog fašizma na riječkom i zagrebačkom Filozofskom fakultetu – kazneno djelo negiranja genocida i agresije

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Promocija velikosrpskog fašizma na riječkom i zagrebačkom Filozofskom fakultetu – kazneno djelo negiranja genocida i agresije

Operativni tim Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu odlučio je u mjesecu kulminacije vukovarske i hrvatske muke, u studenome 2017., organizirati velikosrpsku promidžbu na riječkom i zagrebačkom filozofskom fakultetu. Tim čine Susanne Ranetzky, Zvjezdana Karlović i Ema Šolčić.

Hrvatskoj i europskoj javnosti najavljuju protucivilizacijsku političku podvalu predavanjem profesora komparativne književnosti, Martina Sexla na temu: „Peter Handke i Jugoslavija“.

Handkeovo djelo je odavno, diljem Europe, prepoznato kao fašistički politički pamflet u kojemu negira genocid u Srebrenici, niječe velikosrpsku agresiju i osporava odgovornost Miloševića za ratove. Njegove predstave su otkazivane diljem Europe, kao protest njegovu velikosrpskom fašizmu.

Peter Handke, čovjek koji negira genocid u Srebrenici i velikosrpsku agresiju tijekom devedesetih, bio je kandidat za svjedoka obrane Slobodanu Miloševiću. Na njegovu grobu je održao počasni govor. Srbija mu se odužila nizom priznanja te ga primila u članstvo Srpske akademije nauka i umetnosti i Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske.

 

Organizatori ove protucivilizacijske političke podvale moraju biti svjesni posljedica koje proizlaze iz hrvatskog Kaznenog zakona koji u članku 325. st.2. navodi:

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka (kaznom zatvora do tri godine) kaznit će se tko javno odobrava, poriče ili znatno umanjuje kazneno djelo genocida, zločina agresije, zločina protiv čovječnosti ili ratnog zločina, usmjereno prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla ili boje kože, na način koji je prikladan potaknuti nasilje ili mržnju protiv takve skupine ili pripadnika te skupine.

 

Ž.M.Zenga /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori