Ivo Lučić : U BiH postoje skupine koje obavještajnu službu koriste za destabiliziranje susjednih zemalja

0

 

 

U BiH postoje skupine koje su instrumentalizirale obavještajnu službu i uopće državne institucije i koriste ih ne samo za svoje unutarnje obračune, nego pokušavaju destabilizirati i politiku susjednih zemalja, istaknuo je povjesničar Ivo Lučić gostujući u srijedu u HRT-ovoj emisiji “Tema dana”.

-Očito u BiH postoje skupine koje su instrumentalizirale obavještajnu službu i uopće državne institucije i koriste ih ne samo za svoje unutarnje obračune, nego pokušavaju destabilizirati i politiku susjednih zemalja. Dakle, ovdje se već vidi pokušaj da se Republika Hrvatska, već duže vrijeme pokušava prikazati nekom vrstom agresora. Sve se to radi da se ne bi suočili sa stvarnosti – istaknuo je Lučić.

Smatra da su i BiH, ali i Republici Hrvatskoj, od vitalnog interesa dobrosusjedski odnosi.

– Državne strukture trebaju rješavati krucijalna pitanja BiH a ne za ove unutarstranačke i druge potrebe sukobljavati se s Republikom Hrvatskom. Mislim da je BiH od vitalnog interesa dobri odnosi s Republikom Hrvatskom, kao što je i obrnuto. Za Republiku Hrvatsku je vrlo važno imati stabilne odnose sa BiH a prije svega zaštititi interese Hrvata u BiH. Radi se o pokušaju da se promjeni izborni zakon, odnosno o ostvarenju ustavnih prava koje Hrvati u BiH imaju ali koje, zbog onemogućavanja od strane određenih struktura, Hrvati u BiH ne mogu konzumirati – ocijenio je……

 

Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

Ivo Lučić : U BiH postoje skupine koje obavještajnu službu koriste za destabiliziranje susjednih zemalja

 

Hr Svijet.net/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara