RAGUŽ: U Sarajevu u zadnje vrijeme plaše malu djecu ustaškom ikonografijom

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

Lijepljenje proustaških plakata po Sarajevu može ići samo u prilog radikalističkim krilima bošnjačke političke scene bilo da dolaze iz SDA, bilo iz ujedinjene ljevice i sl., tako da na toj adresi treba tražiti odgovor od kuda plakati s likom Ante Pavelića u Sarajevu, smatra predsjednik Hrvatske Republikanske Stranke Slaven Raguž.

-Oni u zadnje vrijeme plaše malu djecu ustaškom ikonografijom po medijima, pa je ovo vjerojatno samo nastavak. Hrvati su u Sarajevu praktično etnički očišćeni tako da bi teško mogao neki Hrvat lijepiti bilo kakve plakate po tom gradu, kamoli one s likom Ante Pavelića. Prava adresa su, dakle, oni koji škole imenuju po Mustafi Busuladžiću i sličnima, izjavio je raguž za “Slobodnu dalmaciju”.

Podsjetimo u sarajevskom naselju Dobrinja sinoć su polijepljeni plakati sa slikom poglavnika NDH-a

Slike osnivača ustaškog pokreta i proglas koji počinje sa “Draga hrvatska braćo“ uznemirio je stanovnike Dobrinje koji su čitav slučaj prijavili policiji.

Iz Operativnog centra MUP-a Sarajevske županije potvrđeno je da su obaviješteni o ovom slučaju te da će provesti istragu.

Na listu se nesporno veliča nacizam, ustaštvo i poglavnik NDH Ante Pavelić, a tekst je sažetak “čestitke” iz 1968. godine, objavljene na dan godišnjice osnivanja NDH koju potpisuje ustaški zapovijednik Vjekoslav Luburić.

Građani su odlučili samoinicijativno ukloniti pamflete kako bi neprimjeren sadržaj što prije nestao s ulica./HMS/

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)