(VIDEO) Srpski koncentracijski logor Manjača – zašto se kriju silovanja i mučenja HOS-ovih i drugih hrvatskih vojnika?

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

…..“Čujemo te noći kako čeka otključavanje vrata kućice, nekakve ostave za hranu u kojoj su nas držali, tri u jednoj sobici-ćeliji veličine ni dva kvadrata. Stražom dolaze nekakvi ljudi, stari između 40 i 50 godina, ne iz logora, civili Odmah ustajemo , ruke na leđu, glava dolje, okretu prema zidu, ali ne ulaze u nas, otvaraju drugu sobicu, izvlače prijatelja, 18 godina … I onda su mu “to” napravili na hodniku “,  piše slobodnadalmacija.hr

Toliko je jaukao … Ugurali su mu najprije pendrek, a onda nastavili. U početku osjećaš gađenje prema tom, prema svojoj prijateljici, pitajte se kako je to mogla dopustiti. Onda sam treći noć došao na crvenu.

Kad bi se linija užas mogla zaustaviti, naš kontakt partner NN (identitet i svi ostali podaci poznatih redakcija, op.a.) već bi imali noćne more dovoljne za čitavo život.

Ne, bio je bio početak, ni kraj, spirala zla koja se povlači na njegov život. On je jedan od hrvatskih vojnika, pripadnik HOS-a, koji je sa samo 17 godina preživio agoniju koja je trajala tri i pol mjeseca u koncentracijskom logoru Manjača u BiH gdje je svakodnevno premlaćivan vođen na strune i klanje pa vraćan gdje su mu čupali nokte na rukama i nogama, čekić razbijali košticu desne ruke “da više ne bi mogao pucati”, spajali na struju.

“Zaradio” je 27 kilograma kostiju, sedam fratta skoka, ne može imati djecu prirodnim putem, a iz logora, iz kojeg je krajem 1992. godine puštena u promet, izašao je sa 47 kilograma. Kada je zarobljen imao ih je 80. U Manjaču je prebačen iz logora Omarska…..

 

……….Više na stranici:Domovinski rat……….

 

http://hrvatskonebo.com/domovinskirat/2017/09/12/video-srpski-koncentracijski-logor-manjaca-zasto-se-kriju-silovanja-i-mucenja-hos-ovih-i-drugih-hrvatskih-vojnika/

 

Domovinski rat/ http://hrvatskonebo.com/domovinski rat/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)