Politički džihad Adila Osmanovića protiv Pelješkog mosta

Vrijeme:55 sec

 

Čudno pismo poslao je BH ministar Adil Osmanović svom kolegi iz Hrvatske Olegu Butkoviću. Ukratko, Osmanović poziva Hrvatsku da hitno obustavi radove na Pelješkom mostu i pristupi u bilateralnim pregovorima s BiH. Iako se potpisao kao ministar civilnih poslova, Adil Osmanović ovom prilikom predstavlja tek jednu političku stranku koja čini nekadašnju vladajuću koaliciju od šest političkih stranaka. Za ovako intonirano pismo, Osmanović nema ničiju podršku osim svojih stranačkih kolega.

Pitanje Pelješkog mosta samo je nastavak politike SDA koja panično traži bilo kakvu političku pobjedu kojom bi mogla izaći pred ogorčenu masu glasača. No, vremena za ozbiljnije političke pobjede sve ja manje a saveznika nema ni na vidiku.

Predsjednik stranke niza političke poraze jedan za drugim. Na vanjskopolitičkom planu oni se više ne stignu ni pobrojati. U posljednje vrijeme Izetbegović se nevještvo bori s „napadima“ iz Češke i Austrije o radikalizaciji Bošnjaka dok istovremeno pokušava osporiti Hrvatskoj pravo na gradnju Pelješkog mosta…………

……….Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/09/02/politicki-dzihad-adila-osmanovica-protiv-peljeskog-mosta/

 

 

Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori