V . Glavaš : JESMO  LI  ZA DOM SPREMNI  –  ILI…? 

Vrijeme:6 min, 47 sec

 

 

JESMO  LI  ZA DOM SPREMNI  –  ILI…? 

 

 

 

Razvoj događaja u Hrvatskoj i nečuvena haranga na hrvatsko domoljublje i na Hrvatsku državu, u proteklih 17 godina a posebno u nekoliko zadnjih mjeseci, postala je toliko zabrinjavajuća, da se svaki normalni Hrvat mora zapitati – vraćamo li se u 1986. i SANU program i u 1990. kada je započela velikosrpska zločinačka okupacija Hrvatske?

 Tada je bila parola o ugroženosti Srba u Hrvatskoj od ustaškog noža a danas se izgovor pravi da je ZA DOM SPREMNI nastavak ustaškog zločina nad Srbima i drugim manjinama.

Kakva perfidna igra?

 Zamislite, da je ZA DOM SPREMNI opasnost za nečiji život, pozdrav s kojim bi se trebao dičiti svaki normalni državljanin RH jer u sebi nosi Božju misao i poruku – LJUBI SVOJ DOM I BUDI SPREMAN BRANITI GA JER S TIME BRANITE OBITELJ, BLIŽNJEG SVOGA, HRVATSKI NAROD, HRVATSKE DRŽAVLJANE, HRVATSKU DOMOVINU I SLOBODU VJERE od grabežljivih neprijatelja!!!

  Kako to da taj isti pozdrav ne smeta Kinezima (i brojnim narodima svijeta) koji ga zdušno časte preko 2000 godina i s kojim su prolazili razne režime, a nekim „Hrvatima“ smeta pod čijim su pozdravom ginuli brojni Hrvati braneći svoj DOM I DOMOVINU HRVATSKU – od onih istih koji su danas protiv takvog pozdrava?

  Neki dokumenti govore da se ZDS na hrvatskim prostorima koristio još 1069. godine, a povijest nas uči da je takav pozdrav korišten u vremenu Zrinskih pa i bana Jelačića, da bi nakon velikosrpske zločinačke torture nad Hrvatskim narodom od 1918. i ubojstva i ranjavanja hrvatskih predstavnika na čelu sa hrvatskim tribunom Stjepanom Radićem u Beogradskoj skupštini 1928., dr. Ante Pavelić je sa svojim istomišljenicima 1932. odlučio utemeljiti Ustaški pokret i osloboditeljskim akcijama izvući Hrvatski narod ispod velikosrpskih okova te proglasiti Hrvatsku Nezavisnom Državom.

  Svaki pokret bilo gdje u svijetu, posebno osloboditeljski, tražio je najprikladniji pozdrav za svoje djelovanje pa je tako i Ustaški pokret uzeo pozdrav ZA DOM SPREMNI, jer su s tim pozdravom željeli skrenuti pozornost svome Hrvatskom narodu i svijetu da onaj čovjek – posebno narod – koji nije spreman boriti se – pa i umrijeti za svoju obitelj, dom i domovinu – nije dostojan zvati se domoljubom.

U ovom slučaju – HRVATOM.

  Istina je da je taj pozdrav – uz dodatak ZA POGLAVNIKA – korišten i u NDH. Drugim riječima, ako bi se odrekli tog svetog pozdrava koji se rabio i u NDH znači li to da se moramo odreći i hrvatskog imena, brojnih hrvatskih institucija, HRVATSKE KUNE kao i drugih vrijednosti koje su vezane uz to razdoblje?

 Znači li to da bi se trebali odreći OBNOVLJENE HRVATSKE SLOBODE I DRŽAVE 1990. (NE STVORENE kako se često danas govori i piše kao da nikada prije nije ni postojala) kao i Domovinskog rata, jer su pod tim pozdravom prolijevali svoju krv tisuće Hrvata i veliki broj hrvatskih Srba od oko 11000 sudionika Domovinskog rata (tko o njima danas vodi računa i smije li se uopće spominjati ta istina) kako bi oslobodili Hrvatsku od istog velikosrpskog zločinačkog režima i hrvatskih izdajnika radi kojeg je i obnovljen pozdrav ZA DOM SPREMNI?

  Znači li to poziv Hrvatskom narodu – DANAS SE ODRECI ZA DOM SPREMNI – SUTRA ĆEŠ SE MORATI ODREĆI HRVATSKE SLOBODE I SVOGA IMENA te prihvatiti partizansko i četničko znakovlje i pozdrave (crvenu petokraku i kokardu, te smrt fašizmu sloboda narodu – za otadžbinu i svoj srpski narod)… Od takvih su poubijane stotine tisuća Hrvata i ostavljeno skoro 2000 masovnih grobišta od Blajburga do Đevđelije?

 

Zanimljivo je da to traži gosp. Pupovac čija su dva brata (kamo sreća da su samo njih dvojica u Hrvatskoj)  bila u velikosrpskim postrojbama, rušili i palili Hrvatsku da bi danas umjesto zatvora uživali hrvatsku slobodu, pa čak i uz brojne nagrade od države koju su razarali, a hrvatski branitelji čame po zatvorima ili ih se na svakom koraku šikanira.

Taj isti Pupovac sa svojom bratijom nije nikada osudio zločinački velikosrpski pohod na hrvatske prostore, četničke spomenike po Hrvatskoj, četničke pokolje u kraljevini SHS, u Domovinskom i u Drugom svjetskom ratu, četničku kokardu, koncentracijske logore u Srbiji tijekom Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata, zatim da je Srbija bila jedna od prvih zemlja u svijetu koja je svoj prostor 1941. i 42. potpuno očistila od Židova i jedna od prvih u Europi uvela rasne zakone, porušila sinagoge i Židovima oduzela imovinu te danas rehabilitira te iste zločince, a prozivaju Hrvate koji su se borili za svoju slobodu i na svojoj zemlji!!!

Taj isti Pupovac (kao i njegovi istomišljenicima i sluge hrvatske krvi u Hrvatskoj) nije nikada pozdravio svoje Srbe koji su branili Hrvatsku a niti se ispričao Hrvatskom narodu radi svojih laži o 11000 prisilno prekršteni Srba, o 250000 protjeranih Srba nakon Oluje, o izmišljenim brojkama ustaških zločina nad Srbima (Jasenovac, Jadovno i …), za ustrajno optuživanje Hrvatske i Hrvatskog naroda pred stranim svijetom i servilnih laži u svojim novinama koje plaćaju hrvatski porezni obveznici, kao što ni danas ne osuđuje podizanje četničkih spomenika i četničkih orgijanja po Hrvatskoj, a da ne govorimo po Srbiji i BiH, ali mu smetaju hrvatski osloboditelji i Marko Perković Tomson koji pjeva o hrvatskoj pobjedničkoj vojsci i ljubavi za Boga i Hrvatski narod.

  Sa sličnom terminologijom služe se i neki Židovi u Hrvatskoj poput Goldsteina i Krausa a prešućuju Titove partizanske i četničke zločine nad Židovima, oduzimanje židovske imovine u Hrvatskoj i genocid Židova u Srbiji? Je li ta ista gospoda ikada prozvala gosp. Josipovića (bivšeg predsjednika RH) koji i danas živi u oduzetom židovskom stanu, ali ne od Pavelića nego od Tita? Na žalost tim velikosrpskim podvalama i smišljenim intrigama podlegli su i brojni Hrvati radi svojih današnjih sitnih interesa ili prijašnjem sluganstvu neprijatelju Hrvatskog naroda, podlegli su dakle i neki nadri „hrvatski“ intelektualci koji se svim silama bore da se u hrvatskim školama uči i za hrvatsku i svjetsku javnost piše krivotvorena hrvatska povijest osmišljena u Beogradu, pa se zato žučno i ustrajno bore protiv svih onih koji traže istinu na bivšem jugo prostoru od 1848. do danas, te svaki takav pokušaj nazivaju ustaškim, revizionističkim, šovinističkim, rasističkim, nedemokratskim i …

   Kada vidimo tko to danas govori i piše – čovjeku se naprosto smuči i dođe mu do povraćanja, jer se radi o tim istim tipovima koji su u vrijeme zločinačkog Titova režima bili najveći progonitelji istine, ljudskih prava i sloboda. Radi se o tim istim tipovima koji su u vrijeme oslobađanja Hrvatske od velikosrpske okupacije i obnove Hrvatske državnosti bili u službi neprijatelja ili su priželjkivali da hrvatska osloboditeljska oluja završi u porazu, ali su nakon obnove Hrvatske državnosti (dok su iskreni domoljubi krvarili za hrvatsku slobodu) ti isti zauzimali utjecajne pozicije u bankarstvu, sudstvu, odvjetništvu, prosvjeti, medijima, športu i u ključnim državnim institucijama, te bogatili se pljačkom hrvatske imovine.

Zapravo, nisu ih nikada ni napuštali.

 Njihovu pljačku, njihovi zakonodavci, dobro su ih zaštitili i pljačku ozakonili.  I danas oni vladaju, i danas oni određuju što možemo i smijemo govoriti i pisati, pa i na koji način živjeti. Jednostavno, njima smeta Hrvatska u kojoj će biti ključan faktor Hrvatski narod, a manjine dostojni građani RH koji će štititi i braniti državne i nacionalne interese RH. Drugim riječima, njima smeta Hrvatska samostalna i neovisna država, pa im upravo zato smeta i ZA DOM SPREMNI!!!

Bože, prosvijetli im pamet i pomozi im da konačno shvate da njihove noge gaze sveto HRVATSKO TLO a ne srpsko, tursko, talijansko ili …!!!  

Hrvatski političari, novinari i svi odgovorni u hrvatskom društvu moraju konačno shvatiti da ni u kojem slučaju ne smiju pokleknuti pred ovim paklenim planovima SANU 2 i ljudi iz Novog svjetskog poretka, a u koji su uvučeni brojni utjecajni Hrvati iz političkog i društvenog života, a o tuđim slugama i ljudskim nitkovima da i ne govorim. I to s ciljanim zadatkom da se hrvatskog domoljuba proglasi nenormalnom osobom, vjeru u Boga fantazijom, zdravu obitelj nazadnom, hrvatski književni jezik suvišnim, istinitu hrvatsku povijest revizionističkom, hrvatsku naciju nacionalističkom, fašističkom, nacističkom, ustaškom, zločinačkom i…, a sve s konačnim ciljem nestankom Hrvatske!!! Njima se ne žuri, ali Hrvatima se mora žuriti da prepoznaju ove paklene planove i njima se sučele, jer sutra može biti prekasno. Sviđalo se to nekome ili ne, upravo iz navedenih razloga ZDS Hrvati moraju čuvati i štititi kao zjenicu u glavi i uvijek biti ZA DOM SPREMNI!!!

 

Vlado Glavaš/Hrvatsko nebo

One thought on “V . Glavaš : JESMO  LI  ZA DOM SPREMNI  –  ILI…? 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)