“USPRKOS ODLUKAMA USTAVNOG SUDA BIH”-Bošnjački unitaristi ne žele se odreći dominacije i majorizacije

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

“…..Izmjena Izbornog zakona ključno je pitanje za budućnost BiH, a opstrukcije koje su izražene kroz protivljenje dijela bošnjačkih stranaka prijedlogu zakona koji je bio na Zastupničkom domu, mi vidimo kao pokušaj zadržavanja dominacije nad Hrvatima u BiH, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Božo Ljubić.

HNS je u parlamentarnu proceduru poslao prijedlog izmjena Izbornog zakona koji rješava problem legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda. Iako je prijedlog usvojen na Domu naroda BiH, bošnjački zastupnici su već izjavili kako će prijedlog oboriti u Zastupničkom domu. Čak su bili potegnuli i pitanje vitalnog nacionalnog interesa u Domu naroda – što je Ustavni sud BiH odbacio –  sve kako bi zaustavili proces koji na kraju treba rezultirati onemogućavanjem manipulacija pri izboru legitimnih političkih predstavnika konstitutivnih naroda. Jednostavnije rečeno, novi Izborni zakon treba onemogućiti ponavljanje „fenomena Komšić“ i „Platforme“. Toga se, pak, bošnjački unitaristi ne žele odreći. Oni i dalje žele dominaciju i majorizaciju ne samo nad Hrvatima, nego i nad Srbima i Ostalima u Federaciji BiH”…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna/Moja Domovin……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/08/23/usprkos-odlukama-ustavnog-suda-bih-bosnjacki-unitaristi-ne-zele-se-odreci-dominacije-i-majorizacije/

 

Herceg Bosna/Moja Domovina/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)