“STANJE NA POŽARIŠTIMA”-Helikopter OS BiH gasi požar na području Čapljine

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Na području Federacije BiH najviše aktivnih požara je i dalje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač kazala je Feni da je u općini Čapljina helikopter Oružanih snaga BiH jutros djelovao u 06.50 sati na području Dretelja, a prema riječima dežurnih s terena, drugi helikopter OS BiH upućen je na gašenje požara u Republiku Srpsku, na lokaciju Berkovića.

-U Čapljini su još aktivni požari na području Modrič, Hotanj i brda Gradina. U općini Čitluk požar koji se granični između Čapljine i Čitluka dolazi iz pravca Šurmanaca prema mjestu Bijakovići i dalje je aktivan – navela je Kovač.

U gradu Mostaru aktivan je požara na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine-Čvrsnica. U općini Konjic aktivan je požar na području Javorika, a drugi požar koji je jučer bio aktivan u mjestu Orahovica sinoć je ugašen.

U općini Stolac je aktivan požar kod mjesta Bačnik, međutim on ne prijeti ni kućama ni stanovništvu.

U općini Neum sinoć je lokalizirana požar kod Prapratnice, a u općini Ravno tokom noći vjetar je oslabio što je pomoglo da se ugasi požar kod Zagorca.

Angažman helikoptera OS BiH tražen je u Čapljini, Čitluku i na planini Čvrsnici.

Još je aktivan i požar u Herceg-bosanskoj županiji u općini Drvar na planini Jadovnik gdje je, kaže Kovač, na snazi zahjev za pomoć helikoptera OS BiH.

Svi ostali požari na području FBiH su pod kontrolom.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)