POKOPANA ZORKA MERČEP, MAJKA TOMISLAVA MERČEPA…NJENOG SINA TOMU NISU PUSTILI NA ZADNJI OPROŠTAJ! (FOTO)

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

 

Umrla je u milosti Gospodina Zorka Merčep, i predala svoju besmrtnu dušu Gospodinu.

Jučer u 14 sati u tišini uz skrušene molitve i onima koji su uz nju bili do zadnjeg trenutka kao i velikim brojem mještana, prijatelja i suboraca njenog sina Tomislava koji se nepravedno i teško bolestan nalazi u zatvoru, a  kojega je često, prije nego što je predala svoju napaćenu dušu Gospodinu često zazivala, pokopana je Zorka Merčep.

Često je zazivala svoga sina Tomu.

Zazivala je Tomoslava Merčepa, jednog od svoja četiri sina koji su sva četvorica bili prvi kad je trebalo devedesetih u obrani svoje napadnute Hrvatske domovine. “E moj Tomo što su ti uradili”, često je majka Zorka govorila i u svojoj tihoj i dostojanstvenoj patnji, patnji kakvu samo ponosna majka može imati. Do zadnjeg trenutka u mislima je bila uz svoje sinove, a posebice uz svoga nepravedno zatočenog Tomu , kako ga je od milja zvala.

Misa Zadušnica za Zorku Merčep/ FOTO/Braniteljski portal

Misa zadušnica održana je u crkvi na mjesnom groblju.

Krenula je tiha kolona ispraćajući Zorku Merčep na njeno zadnje počivalište.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ ZORKE MERČEP
POSLJEDNJI ISPRAĆAJ ZORKE MERČEP/ FOTO/Btaniteljski portal

Jučer su je ispratila samo dvojica sinova. Jedan od njenih sokolova je u međuvremenu preminuo, a drugi, njen Tomo trune bolestan u  hrvatskom kazamatu samo zato što je herojski branio svoju Hrvatsku od srbočetničkog agresora.

Teško je više bilo što reći ili pisati o Tomislavu Merčepu koji je svojom hrabrošću i mudrim zapovijednim vođenjem u Domovinskom ratu ispisivao noviju hrvatsku povijest, posebice od postavljanja obrane, te stravične 1991 godine od strane srba napadnutog i porušenog Vukovara. Međutim ni kao takav nije imao pravo biti pušten iz zatvora zadnji na ispraćaj svoje majke Zore, koja ga je često zazivala prije svoje smrti.

Pomolimo se, sestre i braćo, za dušu naše majke paćenice Zorke Merčep koja je napustila ovozemaljski svijet bez da je mogla vidjeti svoga sina Tomu kojega hrvatsko pravosuđe nije pustilo niti na zadnji ispraćaj svoje majke.

Skrušena i iskrena molitva će biti najbolji zagovor Kraljici Hrvata, Blaženoj Djevici Mariji, koja je i sama doživjela muke svoga sina, nevino optuženog i raspetog.

 

Braniteljski portal/ http://www.braniteljski-portal.hr/Hrvatsko nebo

One thought on “POKOPANA ZORKA MERČEP, MAJKA TOMISLAVA MERČEPA…NJENOG SINA TOMU NISU PUSTILI NA ZADNJI OPROŠTAJ! (FOTO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)