Z. Vukman: Koji su to umovi koji su zamislili promjenu strukture europskog stanovništva?

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Zoran Vukman o imigrantima koji se naseljevaju u Europu

 

“Pozadina problema s masovnim imigracijama u Zapadnoj Europi više nije primarno Zoran Vukmanhumanitarna. Radi se o tome da su neki umovi iza zavjesa i ispod maski zamislili promijeniti strukturu stanovništva u najvećim i najrazvijenijim zemljama EU. Ratna žarišta i metež na Bliskom Istoku pokušavaju iskoristiti kao alibi za tzv. “humano preseljenje stanovništva”.

Logično bi bilo da Zapad osigura mogućnost povratka izbjeglica na njihova ognjišta, a ne da ih potiče da se raseljavaju, ili da ih liberalnom politikom hrabri u nerealnim ambicijama da će sreću pronaći u Njemačkoj, Francuskoj , Italiji i dugdje. Samo manji dio se socijalizira i uklopi u novu sredinu, većina ostaje frustrirana u nigdini, u procjepu svjetova i civilizacija.

Postoji jedan važan mentalitetski problem kojeg nitko ne uočava. Domicilno europsko stanovništvo (usprkos globalizaciji) tradicionalno je sjedilačko, još uvijek vezano uz svoj zavičaj i korijene. Na Bliskom Istoku postoji stanovništvo koje je također vrlo staro, autohtono, ali i jednim dijelom nomadskog mentaliteta, selilačko kroz povijest, tako da za njih avantura naseljavanja novih prostora prema Zapadu može biti i dio svjesne ili podsvjesne misije koja se s lakoćom uklopi u osvajačke planove neoimperijalne Turske, Saudijske Arabije i još nekih arapskih zemalja.

Postavlja se pitanje koji su to umovi koji su zamislili promjenu strukture europskog stanovništva i koji su potiho legalizirali etničko čišćenje na Bliskom Istoku da bi naselili odumirući Zapad? To su ljudi koji sjede u ložama ali ne kazališnim” – napisao je na svom facebook profilu hrvatski novinar i pisac Zoran Vukman..

 

hkv.hr/ http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)