Tito je bio naredbodavac masovnih pokolja u Zagrebu!

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

…..”Iz dostupnih vrela nije bilo moguće utvrditi Titovo kretanje između 15. i 18. svibnja 1945. godine. No, prema partizanskom tisku u zagrebačkoj je okolici nedvojbeno boravio od 19. svibnja nadalje. U nedjelju 20. svibnja predvečer, nenajavljeno je u pratnji generala Aleksandra Rankovića i Koste Nađa ušao u Varaždin i obratio se građanima, koje su partizani strojnicama i bajunetima natjerali na Kapucinski trg. U svom govoru održanom u pripitom stanju, izjavio je da „u Varaždin nije došao službeno, niti da govori o politici, već da obiđe jedinice JA koje u okolici obavljaju važne zadaće na konačnom obračunu s hrvatskim smradom“.

“Nadalje, svim protivnicima svojeg režima najavio je „da će u novoj komunističkoj državi svjetlost dana gledati samo toliko dugo, koliko traje put do najbliže jame“. Tijekom dvodnevnog boravka na sjeverozapadu Hrvatske 19. i 20. svibnja, Tito je obišao partizanska stratišta, pregledao svježe iskopane masovne grobnice i razgovarao s  partizanima-psihopatima koji su vršili likvidacije. Potom je 21. 5. došao ponovno u Zagreb i isti dan održao govor na Markovu trgu. Vjesnik je idućih dana u podebljanim okvirima isticao izvatke morbidnog maršalova govora, pune uvreda i prijetnji upućenih hrvatskom narodu. Primjerice: „Nikad više nećemo dozvoliti da se pojedinci koriste plodovima džinovske borbe naroda. Mi ćemo našu kuću provjetriti tako, da zauvijek nestane onog hrvatskog smrada, koji ne smije kužiti našu zajedničku kuću – slobodnu, federativnu Jugoslaviju“…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna/Moja Domovina……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/08/21/tito-je-bio-naredbodavac-masovnih-pokolja-u-zagrebu/

 

Herceg Bosna/Moja Domovina/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

 

One thought on “Tito je bio naredbodavac masovnih pokolja u Zagrebu!

  1. Miso nisi ti kriv nizasto. TREBAS MISLITI I PISATI OVAKO;
    Sretan Sam, Sretaniv sam što sam branio svoju Domovinu Hrvatsku. Sretan sam što sam ostao živ. Sretan sam jer nisam dezertirao i napustio Domovinu Hrvatsku. Sretanv sam u svakom pogledu jer nisam prodana duša i ne dam nikom da manipulira sa mnom!.
    “BOG I HRVATI” “ZA HRVATSKU I DOM SPREMNI” MIŠO

Comments are closed.