Srpska pravedna stranka kritizirala Pupovčev intervju beogradskoj Politici

Vrijeme:4 min, 9 sec

 

Građani RH moraju znati da u poštenim redovima srpske zajednice nema materijalne snage za njegovu smjenu, raspolaže se s 5-10 tisuća kuna, a srpski vlastodržac raspolaže s 25 milijuna kuna, piše u priopćenju SPS-a

Predsjedništvo Srpske pravedne stranke na svojoj sjednici razmotrilo je stanje u srpskoj zajednici, a osobito u posljednje dvije godine. Tvrde kako su izjave koje je beogradskoj Politici u obliku „svog mišljenja“ dao Milorad Pupovac više nego zabrinjavajuće te ozbiljno štete Srbima u Hrvatskoj i samoj Hrvatskoj.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Nenad Vlahović, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

“1. Za vrijeme vlade Ive Sanadera, Jadranke Kosor i dijelom Zorana Milanovića, srpski prvak Milorad Pupovac rijetko je u javnosti iznosio ni približno ovakve ocjene, kao što su ove. Razlog tome uvjetovala su materijalna sredstva iz Proračuna države Hrvatske, a kojih je SNV i pojednici u njemu imao u izobilju. Bila je to politička idila koja je trajala gotovo 12 godina, a o problemima Srba niti riječi.

SDSS i ostali bili su u Vladi ( Uzelac ) i pri Vladi, a trojica saborskih zastupnika bila su politička roba koja je na tom pokvarenom tržištu odlično unovčena.

Srpskih problema kao da nije bilo. Tko je tada uopće pitao za ratne zločine, povratak, obnovu i za provođenje Ustavnog zakona. Podsjećamo, Ustavni zakon mijenjan je samo jednom i to u dijelu koji pogoduje SNV-u, koji mu daje sve više i više kuna poreznih obveznika iz godine u godinu. U navedeno vrijeme za Srbe ponovno nitko ne pita, kao da ih nema, a pojedinci ostvaruju samo svoje osobne interese i interese obitelji i stotine podanika.

Istina je sadržana u sljedećem: na stotine pojedinaca traže sve više, a račun predočen za pravoslavni Božić isplaćivat će premijer, ne iz svoga džepa već iz džepa poreznih obveznika. Gdje je tome kraj?

2. Tko to želi historijski revizionizam? Zašto? Koji su to pojedinci i grupe? Činjenično je da je sve imaginarno i većinom smišljeno i izmišljeno s ciljem većeg materijalnog iznosa, samo pojedincu.

Je li Milorad Pupovac pozvan i zadužen, ako i je, od kojih i od kakvih unutarnjih i vanjskih snaga da zaustavi revizionizam povijesti 1941.-1945. i kasnije?

Je li on slobodni strijelac ili samozvani borac „Šeste Ličke“ koji stoji na braniku revizionizma, opet radi svog osobnog interesa?

Zašto Milorad Pupovac ne spominje da bi on odmah proveo revizionizam 1991-1995. i kasnije, s kojim ciljem, je li samo zbog svog osobnog interesa?

3. Obrazovanje, ćirilica i pismo čista su insinuacija, neistine i laž s degutantnim naglaskom, žalosno. Istina je da se širom Hrvatske uči po modelu „C“ pismo i jezik i sve to država plaća za troškove školskog odjeljenja za tri, četiri ili pet đaka, i to ne samo za Srbe, već i za ostale pripadnike nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Zašto branitelj i zagovornik obrazovanja ne spominje ostale nacionalne manjine, pa nije srpska manjina jedina u Hrvatskoj. Kako ostale manjine ne ističu taj problem, očito nedostaje im osobna vrlina.

Ovo područje zahtijeva detaljno i temeljito obrazloženje, a njegove namjere su pokvarene, dvosmislene i neutemeljene. Mislimo da je ovo izuzetno opipljivo pitanje i da mu je cilj razbijanje temelja nove demokratske Hrvatske i mnogih stvari iz davnine vraćanja u budućnost.

4. Je li povratak dostigao zadovoljavajuće rezultate? Odgovorno tvrdimo i ocjenjujemo da nije niti približno. Dokaz tome je javni igrokaz u Saboru u kojem sudjeluju Plenković i Pupovac i priopćuju javnosti da poneko selo u Lici nema struju. Pa gdje je taj problem bio 22 godine? Što je radio srpski prvak, a u stvari ovim je priznao javno da selo – a u Lici pa i drugim krajevima nemaju struju, niti cestu niti vodu i ostalo.

Postavljamo pitanje Pupovcu gdje su utrošeni novci namijenjeni za povratak i obnovu nužnih gospodarskih objekata, donirane tehnike i životinja, stambenog zbrinjavanja i ostaloga i zašto tolike godine nije gotovo ništa učinio za Srbe te se osnovano sumnja da je radio za sebe.

Smatramo da je on najveći krivac za sve što spočitava hrvatskoj Vladi, koju uzgred i podržava, a što je najveći presedan vjerojatno u cijelom demokratskom svijetu.

Zasigurno će morati kad-tad položiti račune gdje su potrošeni novci i morat će odgovoriti na pitanja u koja se osnovano sumnja da ima nekoliko stanova, da gradi kuće na Hvaru i u Beču, da ima milijune eura na tajnoj štednji itd itd…

Sve je podložno istini, koja će izaći na vidjelo, a koju će sasvim netko drugi utvrditi.

Sve dok ima Plenkovića imat će izobilje kuna i eura, građani Hrvatske moraju znati da u poštenim redovima srpske zajednice nema materijalne snage za njegovu smjenu, raspolaže se s 5- 10 tisuća kuna, a srpski vlastodržac raspolaže s 25 milijuna kuna. Sve ostalo je suvišno.

Asimilacija koju imenovani ističe na svoj poznati način neutemeljeno, neistinito, vrlo je opasna tvrdnja.

Neka se srpskoj i hrvatskoj javnosti gospodin Milorad Pupovac javno očituje gdje, kada i tko je provodio asimilaciju nad srpskim kolektivitetom utapajući ga u većinski kolektivitet?”,stoji u priopćenju Predsjedništva Srpske pravedne stranke.

 

direktno.hr/http://direktno.hr /Hrvatsko nebo

One thought on “Srpska pravedna stranka kritizirala Pupovčev intervju beogradskoj Politici

  1. pupi je pipi dim. hrvatske jude hrvatima sude. nema druge istine….
    okrenite se oko sebe i pogledajte sto se promijenilo poslije 95-te.
    izidjite iz svojih rupa i recite da ste za dom hrvatski spremni, dobit ce te odgovor
    ne od srba vec od “hrvata”, brace po kesame, ne oruziju…

Odgovori