AKO MOŽE O RADOVANU I ALIJI – Slaven Knezović : Snimat ćemo film o Mati Bobanu

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

 

Glumac Slaven Knezović izjavio je da je spreman sudjelovati u snimanju filma o nekadašnjem predsjedniku HR Herceg-Bosne Mati Bobanu nakon što je turska televizija započela snimanje dramske serije o bošnjačkom ratnom čelniku Aliji Izetbegoviću, a Milorad Dodik odgovorio najavom snimanja filma o haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

“Ako će snimati film o Izetbegoviću i Karadžiću, onda ćemo i mi sigurno snimati film o Mati Bobanu. Logično je da zaokružimo tu trilogiju te pokažemo i našu stranu povijesti”, rekao je za Večernji list glumac Slaven Knezović.

Pritom je pojasnio da je spreman osobno sudjelovati u takvom projektu. “Imamo nekoliko ekipa koje su dovoljno sposobne provesti taj projekt i nadam se kako ćemo se uskoro okupiti i krenuti u njegovu realizaciju”, rekao je Knezović.

Dodao je kako i najave o snimanju filmova o Izetbegoviću i Karadžiću pokazuju da u BiH još uvijek postoje tri istine, tri povijesti i da je stoga važno da i Hrvati predstave svoju stranu priče.

Turska radio televizija (TRT) započela je ovoga tjedna rad na snimanju dramskog serijala o ratnom bošnjačkom čelniku Aliji Izetbegoviću, što je izazvalo oštra reagiranja u Republici Srpskoj.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik odmah je kao odgovor najavio snimanje filma o Radovanu Karadžiću, kojega je ICTY napravomoćno osudio na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u BiH, uključujući i genocid u Srebrenici.

Ratni čelnik bosanskohercegovačkih Hrvata Mate Boban u optužnici koja je podignuta protiv šestorice nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne, koji su u Haagu nepravomoćno osuđeni na ukupno 111 godina zatvora, naveden je kao jedan od sudionika zajedničkog zločinačkog pothvata odcjepljenja dijela teritorija BiH i etničkog čišćenja Bošnjaka.

Haški tribunal je dan nakon smrti bošnjačkog ratnog lidera Alije Izetbegovića objavio da je i protiv njega vodio istragu oko ratnih zločina počinjenih za vrijeme rata u BiH.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori