Velebitsko hodočašće riječkih specijalaca zahvale Majci Božjoj dugo 250 km

Vrijeme:1 min, 37 sec

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

Riječka Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata”Ajkula” u suradnji s udruženjem International police Association – Sekcija Hrvatska i Alpinističkim klubom “Čopalj” od 8. do 15. kolovoza organizirala je 7. po redu Velebitsko hodočašće hrvatskih branitelja, vojnika, policajaca i planinara visovima Velebita do Svetišta Majke Božje od Krasna.

 

Hodočašće zahvale Majci Božjoj – Krasno 2017  dugo 250 kilometara s najvećim brojem učesnika od 2009. krenulo je s Južnog Velebita, područja Tulovih greda preko Svetog brda, Visočice, Panosa, Baških Oštarija, Zavižana do Krasnog.

Hodočasnici su obišli pozicije gdje su boravili tijekom Domovinskog rata i gdje se nalaze spomen-ploče poginulim pripadnicima Oružanih snaga RH i poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije Rijeka – Ajkula (Marino Jakominić, Bruno Bolanča i Ivica Antončić).

U ponedjeljak, 14. kolovoza stigli su do planinarskog doma na Zavižanu, gdje su im se pridružili prijatelji i članovi obitelji pa su se u rano jutro svi zajedno spustiti do svetišta u Krasnu i nazočili proslavi Velike Gospe.

Cijelim hodočašćem, u kojem je sudjelovalo 13 hodočasnika, svih 250 km koje su prošli hodajući od 12 do 14 sati dnevno, u rukama su nosili zahvalnu svijeću s ratnim grbom postrojbe Ajkula koju čuva Gospa.

 

Motiv dugog hodočašća kojim prolaze ratne staze molitva za sve kolege koji su poginule u ratu, ali i zahvala Gospi što su danas živi.

 

 

USPDR „Ajkula“ je osnovana 03.travnja 2004.godine u Rijeci, s ciljem okupljanja svih pripadnika SJP „Ajkule“-Rijeka koji su prošli kroz Jedinicu od njenog osnivanja 08.travnja 1991.godine, pa do danas. Čuvanje vrijednosti i širenje istine o Domovinskom ratu u cjelini, te čuvanje uspomena na herojska djela pripadnika SJP Rijeka u Domovinskom ratu, zaštita časti i dostojanstva svih pripadnika SJP Rijeka i svih poginulih pripadnika SJP Rijeka u Domovinskom ratu i svih hrvatskih branitelja, te pružanje pomoći i skrbi o članovima Udruge naša je temeljna zadaća i cilj.

 

 

 

Vedrana Spadoni Štefanić/Hrvatsko nebo

Odgovori