Otišao je ratnik dječijeg lica. Počivao u miru!

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Srećko Kiko Vukoja rođen 1972 godine u malom Livanjskom selu Lopatice. Nakon završene srednje škole odlazi za Banja Luku služiti vojni rok u JNA,bilo je to devedesete kad se već nazirao nadolazeći rat.

Nakon odsluženih šest mjeseci u JNA, Kiko je na svoju ruku otišao i prekinuo služenje u Jugoslavenskoj armiji da bi zatim kratko vrijeme otišao u Njemačku.

Do rata živio kao i svi njegovi vršnjaci a onda je počeo rat. Kiko je krenuo kao iz nekog sna bez igdi išta al srca velika.

Čim je “zapucalo” vratio se u rodno Livno i dragovoljno stupio u livanjsku brigadu HVO-a, neko vrijeme je proveo po livanjskim bojištima da bi se 1993. godine na svoju inicijativu priključio u lakojurišnu brigadu vojne policije u kojoj je već bila nekolicina prijatelja iz sela.

Kiko je sa lakojurišnom brigadom bio raspoređen na ratište u Mostaru gdje je i teško ranjen 24.kolovoza 1993. pa dospio u… invalidska kolica.

U njegovom životu tada se sve mijenja sve osim Hajduka.

Od malena je navijao za Hajduk, ni to teško ranjavanje nije ga spriječilo da bude česti gost na poljudu.

Kiko prijatelju ostavio si neopisiv trag u našim srcima, uvijek ćemo te pamtit kao nasmijanog i vedrog čovika, u naše živote uvijek si donosio radost smijeh i veselje, počivaj u miru prijatelju neka ti je laka hrvatska zemlja.

 

LivNovine.com /http://www.livnovine.com/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)