Đikiću javi se : Sveučilište Augsburg – Nije bilo plagiranja

Vrijeme:5 min, 48 sec

 

Portal Hrvatsko nebo je u više objavljenih kolumni Dr.Josipa Stjepandića i mnogih drugih pokušalo pojasniti da nije bilo nikakova plagiranja  u slučaju ministra Barišića

Izdvojili smo za Vas neke od tih kolumni ali i intervju  poštovanog gospodina Dr.Stjepandića dat Hrvatskom nebu 09, veljače  2017  

Sada je došla i konačna potvrda

 

Stručno povjerenstvo Sveučilišta u Augsburgu utvrdilo je kako u slučaju bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića nije bilo plagiranja, piše tiskano izdanje Jutarnjeg lista. Barišića je o tome obavijestila predsjednica te institucije prof. dr. Sabine Doering-Manteuffel.

“Postupak ispitivanja proveden je zbog sumnje na znanstveno neprimjereno ponašanje na Sveučilištu u Augsburgu.

Predsjednik povjerenstva izvijestio me da prema Pravilniku Sveučilišta nema nikakva znanstveno neprimjerena postupanja”, stoji u dopisu, a prenosi Jutarnji. Barišić je o ovoj odluci informirao premijera Plenkovića.

 

Kolumne su pred Vama  intervju ćemo u cjelosti ponoviti

 

Hrvatsko nebo : Kakvo je Vaše mišljenje o navodnome plagijatu?

Ja sam od početka ove afere bio vrlo sumnjičav prema optužbama, i to iz više razloga. Optužbe protiv gospodina Barišića nakon nekoliko dana poprimile su oblik hajke, kakvu smo već doživjeli prema gospodi Crnoji, Hasanbegoviću i Karamarku. U međuvremenu smo mogli vidjeti da su gospoda potpuno nedužna, u što sam osobno i tada bio uvjeren, međutim smijenjeni su zbog skojevskog vučjeg čopora. Zasto bismo tome čoporu sada vjerovali?

S druge strane kad sam vidio tko je sve Barišića optuživao, kao pristojan čovjek morao sam ići na distancu. Tko može vjerovati optužbama koje iznose notorne НОВОСТИ?

Kao treće nedostajao je motiv za plagiranje. Riječ je o jednome tekstu od 2262 riječi ili malo više od četiri stranice. Doktor znanosti takav tekst na svojem području napiše tijekom jedne večeri. Ne mogu si predočiti koji bi motiv Barišić mogao imati za prepisivanje.

Naposljetku, uz svu tu medijsku buku, naprosto su nedostajali argumenti. Plagijat se mora dokazati. Da Vas podsjetim na moje prvo izlaganje: ja sam sporni tekst analizirao uz pomoć specijalnog softvera i tražilice, te našao nizak stupanj podudarnosti i sličnosti. Moguće je da bi filozof od formata kopao dublje i našao više, ali takav se nije pojavio. S obzirom na protok vremena sumnjam da će se ikad pojaviti.

Da bi se moglo tvrditi da je sporni tekst plagijat, to bi se najprije moralo dokazati vještačenjem, koje bi moglo proći sudsku provjeru. Tu su kritičari gospodina Barišića na jako tankom ledu.

Da je ovakav tekst bio objavljen u tehničkom časopisu, ne bi bilo razloga niti za početnu sumnju.

 Hrvatsko nebo : Zašto se onda hajka nastavlja?

To morate pitati one koji to vode.

Očigledno je da je za svakog ministra napravljen dosje prije njihovog stupanja na dužnost, pa se po potrebi vade neki tobože kompromitirajući detalji poput one crne kape gospodina Hasanbegovića.

Mene čudi vrlo mlako držanje predsjednika Vlade Plenkovića, ali i samog gospodina Barišića.

Jedna odrješita rečenica od Plenkovića ili tužba zbog sramoćenja od strane Barišića podsjetila bi napadače da batina ima dva kraja. Da ne govorim da bi SOA morala istražiti tko to kopa po privatnosti nazovimo ih eksponiranih pojedinaca tj. ministarskih kandidata.

To tim više što je “inkluzivni partner” očigledno na neprijateljskoj strani.

Čini mi se da je gospodin Plenković sklopio pakt s velikosrpskim sotonom, pa mu se to pomalo obija o glavu. Vidjet ćemo kako će se manjinski zastupnici ponašati u saborskoj raspravi.

Hrvatsko nebo : Vi ste imali osobnu prepisku s gospodinom Đikićem, koji nastupa kao glavni tužitelj.

Da, pripala mi je ta neželjena i nezaslužena čast da kvarim krugove gospodinu Đikiću. Budući da mi je njegovo postupanje u cjelini neobjašnjivo i smatram ga vrlo štetnim, pokušao sam ograničiti štetu. Međutim, on je očigledno duboko uvjeren u ispravnost svoje misije, što katastrofalan dojam samo pojačava. Mislim da je misija jednog profesora da miri, a ne da podgrijava sukobe.

Hrvatsko nebo : On se poziva na svoje velike zasluge, demokršćanski svjetonazor i katoličku vjeru.

Te mu zasluge mogu eventualno pomoći samo ako bi se našao kao optuženik na sudu. Koristi teške riječi iz promidžbenog rječnika kao da ima ghostwriter-a iz medijske struke:

“Svi pokušaji relativizacije Barišićeva plagiranja znanstveno su neobranjivi.”

O čemu taj čovjek govori? Nema nikakvog dokaza, a on spominje relativizaciju! Svjetski poznati znanstvenik!

Za mene kao strukturnog katolika sablazan je kad se netko busa u katolička prsa, a radi takve stvari skupa s bivšim ministrom koji je vjeru zatirao gdje je stigao! Molim Boga da mu otvori oči!

Sama činjenica da netko tko trajno živi u Njemačkoj pokušava izigravati prijekog sudca u Hrvatskoj sama govori najviše o toj osobi.

Hrvatsko nebo : Lopta je u međuvremenu prebačena u Njemačku, gdje je Barišić prijavljen zbog doktorske disertacije.

Ta prijava protiv Barišića Sveučilištu u Augsburgu zbog takozvanog autoplagijata prilikom izrade doktorske disertacije prije skoro 30 godina na žalost potvrđuje dojam da se ovdje radi o hajci, a ne o zalaganju za akademsku čestitost.

Ta će se prijava morati uzeti u razmatranje, ali nema nekakvih izgleda na uspjeh. Možete zamisliti što će tamošnji činovnici misliti o tim unutarhrvatskim obračunima. Tužibabe nitko ne voli.

 Hrvatsko nebo : Na trenutke se činilo da samo Vi branite ministra Barišića?

Mislim da je to krivi dojam jer su glavni mediji prenosili samo argumente napadača, a ne argumente obrane.

Tako je i sada. Ako je vjerovati portalima, dvojica od najžešćih kritičara i podnositelji prijave protiv Barišića sami su uhvaćeni u nečasnim radnjama, ali to nećete pročitati ili čuti u glavnim medijima. Naravno, to je dokaz više da je posrijedi hajka protiv Barišića.

Preneseno mi je da je na facebook-u bilo pravih obračuna oko mojih pisama.  Na trenutke je bilo pomalno zabavno, kao neka virtualna tučnjava izmedu Bad Blue Boysa i Delija, po kojoj bih ja bio predvodnik ovih prvih.

Iako ja više nisam u tim godinama, mogu podnijeti da me svrstavaju među BBB, iako mi nije do kavge. Ali što ćemo s onim zabludjelim Hrvatinama, koji su, ništa ne sluteći, zalutali među Delije? Da im nabavimo šubare i kokarde?

Hrvatsko nebo : Što će se dogoditi ako interpelacija dobije većinu?

U to ne vjerujem.

Ako bi se to pak dogodilo, onda bi bilo krajnje vrijeme da gospodin Plenković podnese ostavku. Iluzorno bi bilo očekivati da će hajka prestati na Barišiću.

Ako hoćete, to je „mainstream“ neokomunista.

Dr. Josip Stjepandić/HrvatskoNebo

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/02/09/pred-raspravu-o-interpelaciji-protiv-ministra-barisica-dr-sc-josip-stjepandic/

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/01/17/dr-josip-stjepandic-podrubak-kao-sredstvo-za-promicanje-hrvatske-znanosti/

 

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/01/24/akademik-pecaric-i-dr-stjepandic-o-novom-pismu-znanstvenika-ivana-dikica/

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/02/02/dr-sc-josip-stjepandic-prijava-za-povrjedu-etike-po-prof-dr-ivanu-dikicu/

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/02/16/dr-josip-stjepandic-sto-je-zapravo-dikicev-odlazak/

 

Hoće li se sada  “ugledni ” znanstvenik Ivica Đikić u istim mainstreim medijima i na istim dalekovidnicama ispričati  za svoje istupe

Neće ,naravno da neće toliko  poštenja kod Đikića nema nije on iskakao iz paštete samo u slučaju Barišića.

 

Daran Bašić/Hrvatsko nebo  

 

One thought on “Đikiću javi se : Sveučilište Augsburg – Nije bilo plagiranja

  1. Govnaru gdje si sada,mjesto ti je u septickoj jami,kao i ostalim Tvojim jstomisljenicima kojima smetaju naucnici-KATOLICI.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)