Akademik Pečarić : ODGOVOR NAČELNIKU OPĆINE TISNO G. IVANU KLARINU

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

 

ODGOVOR NAČELNIKU OPĆINE TISNO G. IVANU KLARINU

 

Poštovani g. Klarin,

Sa zaprepaštenjem sam pročitao vijest da ste se i Vi pridružilu onima koji u Republici Hrvatskoj sprovode velikosrpski Memorandum SANU 2 i za to još tvrdite da je u duhu antifašističke povijesti mjesta Tisna.

Knjiga „Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’“ govori o hrvatskim braniteljima, istinskim antifašistima koji su pobijedili u Domovinskom ratu velikosrpskog fašističkog agresora. Među tim istinskim antifašistima su i naši HOS-ovci kojih su se fašistički agresori strašno bojali. Poznato je koliki je bio strah velikosrpskih  fašističkih agresora od pokliča naših HOS-ovaca ZA DOM SPREMNI pa čak i samog njihovog obilježja u kome je taj poklič. Sam poklič su koristili i mnogi drugi hrvatski branitelji, ali posebno izdvajam HOS-ovce jer je njihovo simbol s tim pokličem i zvanično registriran u današnjoj Hrvatskoj.

Vašim izjednačavanjem hrvatskih branitelja s ustašama Vi zapravo radite isto što su svo vrijeme radili velikosrpski fašistički agresori koji su za vrijeme Domovinskog rata o hrvatskim braniteljima govorili kao o ustašama, a hrvatsku državu nazivali Tuđmanova ustaška država.

To rade mnogi u Srbiji i danas pokušavajući prikriti bit fašističkie velikosrpske agresije na Hrvatsku. Moja knjiga upravo pokušava to spriječiti, pa su zato njena predstavljanja i u Zagrebu i u Splitu organizirale udruge hrvatskih branitelja.

S druge strane sigurno su zadovoljni u Župi sv. Duha u Tisnom jer im mora goditi Vaša sugestija da o obrani Domovinskog rata, a protiv velikosrpsko Memorandua SANU 2 treba koristiti njihove prostorije, a ne prostorije Općine Tisno.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Josip Pečarić

Redoviti član HAZU

Dopisni član DANU

Hrvatsko nebo 

4 thoughts on “Akademik Pečarić : ODGOVOR NAČELNIKU OPĆINE TISNO G. IVANU KLARINU

  1. Borba se sada vodi kao i u DR, protiv velike sile “medija”. Mi imamo par portala, a “oni” skoro sve televizije…
    Međutim, strašno je to što na vidjelo izlazi kako su mnogi lokalni “vlastodršci” potkapacitirani na mnogim razinama.
    Žao mi je što to moram reći.

    1. zašto ti je žao? pa treba reći, vikat, stalno ponavljat, da oni koji ne znaju ili ne mare, da shvate, kako na mnogim pozicijama u vlasti od lokalne do središnje sjede ne samo potkapacitirani nego uhljebe, kriminalci i zločinci

  2. dr Pečarić je, hvala Bogu, zaista angažiran u obrani domovine, ali bez političkog angažmana naših najboljih Hrvata, nećemo moći preuzeti vlast od udbaša i uhljeba HDZ-ovih. treba nam HITNO, jučer već nova domoljubna stranka koja će pobijediti HDZ na slijedećim izborima. Nije to nemoguća misija, mnogi članovi HDZ-a će rado prijeći u novu stranku gdje će na cijeni biti poštenje i djelovanje u zaštiti hrvatskih interesa i napretka Hrvatske. Još jedan mandat HDZ-a i mi smo pokopani. Jedva smo se riješili SDP-a, a posljedice njihovog totalitarizma i neodgovornog djelovanja ćemo još dugo osjećati.

Odgovori