NOVI NASRTAJI NA HRVATE U DONJIM DUBRAVAMA KOD TUZLE, DA LI ĆE PASTI NOVE ŽRTVE A NADLEŽNI NE PODUZIMAJU NIŠTA?

Vrijeme:1 min, 56 sec

 

Apel mještana Donje Dubrave

Mi smo stanovnici Donjih Dubrava koje su nastanjene pretežito hrvatskim stanovništvom, izloženi smo svakodnevnim remećenjem javnog reda i mira od strane organiziranih kriminalnih skupina  koje i dan i noć vrše krađu ugljena, tako što ga izbacuju iz jalovinskog  sistema Površinskog kopa Dubrave koji prolazi  u neposrednoj blizini naših domova.

Izloženi smo nacionalističkim vrijeđanjem prilikom utovara ugljena, nasilničkim i divljačkim ponašanjem a čak nam prijete i terorističkim napadom. Iza ponoći se turiraju neispravna vozila ispred naših domova i pravi zastrašujuća buka, koja nam izaziva osjećaj straha i nesigurnosti, te nam pričinjava veliki psihološki stres.

Uskoro očekujemo da nam uđu i u kuće jer nitko od nadležnih ne reagira. MUP-u to jeste policijskoj postaji u Živinicama nije dovoljno što su kod našeg susjeda kojeg nećemo sada imenovati zbog sigurnosti: zapaljena tri vozila ispred kuće, što su drugom susjedu zapalili štalu, kravu i stotinu bala sijena, što su trećem susjedu pet puta opljačkali kuću, što je svaka kuća opljačkana po nekoliko puta, što je izvršeno na desetine razbojništava u dvorištima naših kuća. Policijska postaja Živinice ne reagira na stalna i ozbiljna kršenja reda i mira, na pljačke i razbojništva pa ni na učinjena krivična djela.

Ukradeni ugljen se vozi javno na neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima, a često su vozači maloljetnici i bez vozačke, a što je policiji jako dobro poznato no policija ne reagira.

Molimo i zahtijevamo od premijera Tuzlanske županije da intervenira, i poduzme sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi zaštitio nas mještane D.Dubrava od skupina kriminalaca kao i pristranosti policije tim skupinama u Policijskoj postaji Živinice, kao i opstrukciji i nedjelovanju istih.

Ovakve organizirane krađe ugljena su već prije završile tragičnim smrtnim ishodom više osoba, pa se stoga opravdano pribojavamo da je moguće da se takav scenarij ponovi. No ovoga puta ukoliko dođe do sličnog scenarija bit će direktno odgovorni svi oni koji su javno upoznati sa ovim sigurnosnim problemom a u njihovoj su nadležnosti i nisu reagirali.

Površinski kop ugljena Dubrave također ne reagira da udalji te kriminalne skupine, kao ni da zaštiti svoj vlastiti ugljen od krađa.

U nadi da će naš apel biti ozbiljno prihvaćen i da će se poduzeti ozbiljni koraci kako bi se zaštitili životi mještana D.Dubrava, njihova imovina te imovina Površinskog kopa ugljena Dubrave.

S poštovanjem

Mještani Donjih Dubrava

Uredništvo/Hrvatsko nebo

One thought on “NOVI NASRTAJI NA HRVATE U DONJIM DUBRAVAMA KOD TUZLE, DA LI ĆE PASTI NOVE ŽRTVE A NADLEŽNI NE PODUZIMAJU NIŠTA?

Comments are closed.