Kako je nestao HDZ-ov odbor za kulturu

Vrijeme:1 min, 56 sec

Mainstream i poražene demagoške i populističke snage

Subotnji intervju u Jutarnjem listu, koji smo prenijeli na našem portalu, smijenjene Šovagovićpredsjednice NO HRT-a, sa samo jednim HDZ-ovim glasom protiv, započeo je rečenicom: „O tome kakva je HDZ stranka najbolje govori njihova službena stranica na kojoj sam ja još uvijek predsjednica Odbora za kulturu, premda sam ostavku na tu funkciju dala prije godinu i pol“. Nas je baš zanimalo kako će urednici HDZ-ove službene stranice reagirati na ovu neugodnu činjenicu pa smo se jučer, prvi radni dan u tjednu, uputili prema stranici http://www.hdz.hr/odbori.

I zaista, reakcija je bila promptna.Na sjednici kojoj se pristupa odmah iz glavnog izbornika pod trećim poljem „ODBORI“ više nema Anje Šovagović Despot. Tipka DELETE, pa klik, klik, klik…

No, oni koji uređuju HDZ-ove stranice očigledno nisu dobili instrukcije iz središnjice što dalje. Koga staviti HDZumjesto „deletane“? Sami se na čelo odbora nisu osudili upisatini očigledne alternative, odnosno čak ni osobni izbor samoga predsjednika stranke Andreja Plenkovića, HDZ-ovu ministricu kulture Republike Hrvatske Ninu Obuljen Koržinek. Ili Jasena Mesića, predsjednika Saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije koji je pokrenuo smjenu deletane, budućega ljepuškastog veleposlanika Republike Hrvatske u Rimu i osobe čiji doprinos u Domovinskom ratu bio taj što je bezgranično hrabro prošao kao podvodni arheolog Ministarstva kulture Republike Hrvatske tečaj za vojnog ronioca.

Tako je tipka DELETE radila na HDZ-ovim službenim stranicama i dalje i izbrisala postojanje cijeloga HDZ-ovoga odbora za kulturu. Odite sami danas na HDZ-ovu stranicu s odborima, „ODBORA ZA KULTURU“, trećega odozdo više nema!

A i što će na HDZ-ovim stranicama odbor za kulturu? Sve je to kobajagi. Javna je tajna kako su svi HDZ-ovi odbori tako i tako već dugo samo fiktivni. A kad smo kod tipke DELETE, vrijedilo bi odmah izbrisati sa službenih stranica i HDZ-ove odbore za znanost i visoko obrazovanje te za odgoj i obrazovanje. I to je kobajagi. Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepušteno je kao i štošta drugoga partnerima iz mainstreama. Ministrici Blaženki Divjak koja će ideologije zamijeniti tehnologijama. E-škola novi je financijski hit. Nitko ne mora učiti, samo lupaš novce u nabavu nove opreme – a plaćaju poražene demagoške i populističke snage. Kako je to dobro. Skoro kao za vrijeme Sanadera.

 

O. Bariši/hkv/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)