Blokirani gledaju Sabor i ne mogu vjerovati što vide : Izglasajte moratorij na ovrhe!

Vrijeme:54 sec

 

Slušajući cjelodnevnu raspravu o prijedlogu izmjena i dopuna Ovršnog zakona dolazim do saznanja da većina zastupnika nema pojma o čemu govori i bilo kakvo donošenje zakona u takvim okolnostima ne može biti dobro, kaže Mario Strinavić iz Blokiranih.

Da bi se donio dobar zakon potrebno je poznavati materiju, uzroke ,posljedice. Pa nismo bez vraga predlagali da se uvede moratorij na Ovršni zakon na vrijeme od 3 do 6 mjeseci, da za to vrijeme provedemo širu društvenu i znanstvenu raspravu, oformimo radne skupine i promjenimo cijeli set zakona. Ovo je jedini ispravni put i svako ad hoc rješenje će samo pogoršati stanje dužnika, kaže Strinavić.

Izglasajte moratorij, zaustavite sve ovršne radnje ,osim za teška kaznena djela i prava koji proizlaze iz obiteljskog zakona i napravimo potpuno nov zakon. Pa ne govorimo vam predsjednica Kervatin i ja skoro četiri godine bezveze da to napravite, govorimo zato što znamo i vidi se da smo potpuno u pravu, kaže Strinavić i dodaje da je Udruga Blokirani spremna surađivati i raditi na konkretnom rješenju.

 

Hrvatska danas.com / http://hrvatska-danas.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)