Zorica Gregurić : ‘Završni udarac vladajućih’ – udarili po onima koji su razotkrili kriminal!

Vrijeme:3 min, 42 sec

 

Nakon što je Koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata razotkrila kriminal u HAVC-u, u svakoj imalo civiliziranoj i demokratskoj državi u kojoj je vladavina prava, nadležna ministrica dala bi ostavku kao bilo koja druga savjesna i moralna osoba, no umjesto ostavke ministrice Obuljen koja itekako kao bivša članica Upravnog odbora HAVC-a snosi odgovornost jer kriminal nije zaustavljen, nastavlja pohode ali izgleda ne protiv kriminala, nego onih koji kriminal razotkrivaju. Smjena Hribara je kako vidimo nedovoljna, osobito nakon što je Plenković zajamčio dijelu osoba koje se nalaze u predistražnom postupku kako mogu i dalje nastaviti sa svojim rabotama.

Pa tako i nadalje na Brijune prevoze nekolicinu nazovi kulturnjaka brodovi Hrvatske ratne mornarice, jer nije opozvana zapovijed bivšeg vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga. I tako umjesto da pogodnosti otoka i zdravstvene pogodnosti zraka, vode i prirode Brijuna koriste djeca oboljela od malignih i teških bolesti te djeca hrvatskih branitelja, brodovi Hrvatske ratne mornarice razvoze Šerbedžijine goste, onog istog Šerbedžije (koji nemilice troši sredstva državnog proračuna naravno ne sam nego u obiteljskom krugu)  koji je rekao kako su „..svi ratni heroji koji su završili u Haagu kriminalci“ te se kasnije bezuspješno pokušavao opravdavati i to ni više ni manje nego napadom na ministra hrvatskih branitelja koji je između ostalog i general Hrvatske vojske. Dakle nije Radi, a ni sinu mu Danilu niti na kraj pameti bilo pokazati solidarnost sa hrvatskim narodom i državom koju tako bezočno cijede (ali nisu imali potrebu braniti od krvave srpske agresije) pa recimo odreći se Brijuna ili „milijunček“ kuna po jednom projektu za koje 90% Hrvata nije ni čulo, a kamoli gledalo, te ustupiti novac hrvatskih poreznih obveznika, brodove Hrvatske ratne mornarice i Brijune bolesnoj djeci za koju smo sjećamo se nedavno prikupljali novac za liječenje. Nije palo na pamet ni gospođi Obuljen da pokrene takvu  akciju. Naprotiv gospođa Obuljen obećavala je izmjene Zakona o audiovizualnoj djelatnosti kojima će omogućiti trošenje proračunskog novca bez nadzora i zakonskih procedura, a koje se ni do sada nisu poštovale. Umjesto da osudi kriminal i nepoštivanje zakona zaprisegnuta vladina dužnosnica nastavlja dalje uz neupitnu potporu svog prijatelja na najvišem državnom položaju g. Plenkovića.

Danas su na redu članovi Nadzornog odbora HRT-a, ljudi koji su razotkrili pljačku i kriminal o tome izvijestili nadležne među kojima je i ministrica Obuljen, te saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije koji očito pokušavaju istu stvar kao s HAVC-om  a to je ZATAŠKAVANJE KRIMINALA. Treba li spominjati i nepovoljno izvješće Državnog ureda za reviziju, Upravni nadzor, prijave DORH-u? Nakon što je Nadzorni odbor HRT-a savjesno i u skladu sa zakonom poduzeo sve potrebno što je bilo u njihovoj ovlasti, obavijestio sve odgovorne i nadležne sutra očekujemo završni udarac vladajućih, ali ne prema kriminalu nego prema onima koji su kriminal razotkrili. Naime sutra će pod predsjedanjem Jasena Mesića koji nakon toga odlazi na „zasluženo“ mjesto veleposlanika saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije razriješiti članove Nadzornog odbora HRT-a.

Nitko ne ulazi u sastav Nadzornog odbora HRT-a no vidi se kako su ista mjerila primjenjivana na sve ravnatelje, dakle nije u pitanju pristranost, nezakonitosti su utvrđene i prijavljene nadležnim institucijama, dakle nije u pitanju nezakonito postupanje članova, mogli nabrajati dalje no nema potrebe te možemo zaključiti bez pretjerivanja kako je ovaj Nadzorni odbor bio jedini branik objektivnosti transparentnosti, kriterija, jednostavnim jezikom rečeno zakonitog postupanja. Stoga se postavlja pitanje koja je osnova i tko je uputio prijedlog za razrješenje cijelog Nadzornog odbora HRT-a obzirom kako je zakonom točno određeno u kojim slučajevima se razrješuju članovi Nadzornog odbora HRT-a. Članak 22. stavak 11. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji glasi:

(11) Hrvatski sabor će razriješiti dužnosti člana Nadzornog odbora HRT-a prije isteka mandata u slučaju:

– ako podnese zahtjev za razrješenje,

– ako svojim djelovanjem postupa protivno zakonu i drugim propisima kojima se uređuje obavljanje djelatnosti HRT-a,

– ako neopravdano ne prisustvuje sjednicama Nadzornog odbora HRT-a u razdoblju duljem od 6 mjeseci,

– ako svojim zahtjevima nastoji utjecati na objavljivanje određenih programa,

– ako postupa suprotno općim aktima HRT-a,

– ako svojim djelovanjem ili ponašanjem narušava ugled HRT-a.

 

Ako g. Plenković i gđa. Obuljen doista misle kako su nedodirljivi onda zaboravljaju kako sve ima rok trajanja pa tako i oni. Međutim rok trajanja koji put je kraći od onog otisnutog na ambalaži kada se sadržaj u ambalaži pokvari i usmrdi. Pametnom dosta, pred ostale ne treba bacati biserje!

 

Zorica Gregurić

Zagreb, 12. srpnja 2017.godine

 

Hrvatsko nebo 

2 thoughts on “Zorica Gregurić : ‘Završni udarac vladajućih’ – udarili po onima koji su razotkrili kriminal!

Odgovori