Mandić ponovno predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HN u HNŽ-u : Poziv na zajedništvo hrvatskih braniteljskih udruga

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Mandić ponovno predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HN u HNŽ-u
Poziv na zajedništvo hrvatskih braniteljskih udruga

 

Četvrti Izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana, zajednice podružnica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održan je u Ravnom. Sabor je počeo intoniranjem ”Lijepe naše” te se minutom šutnje odala počast svim poginulim i umrlim dragovoljcima domovinskog rata.

U radu sabora su sudjelovala 53 zastupnika delegirana od 8 općinskih podružnica: Rama, Konjic, Jablanica,Čitluk, Stolac, Čapljina, Neum i Ravno. Kao gosti su nazočili ministar za pitanja branitelja u vladi HNŽ-a Oliver Soldo, predsjednik UDVDR-HVO-HB Nikica Tomić, predsjednik udruge nositelja ratnih odličja HVO-HB Lazar Martinović, predsjednik UDVDR Središnja Bosna Drago Smoljo te kao domaćin načelnik opčine Ravno gosp. Andrija Šimunović koji je u svom obraćanju na samom početku pozdravio sve nazočne zastupnike i goste, poželio uspješan rad sabora.

U izlaganju i pozdravnom govoru ministar Oliver Soldo je posebno apelirao na jedinstvo braniteljskih udruga u okviru koordinacije na svim nivoima te nastavak borbe za prava pripadnika HVO-a.

Gosp Nikica Tomić i Lazar Martinović su u svojim obraćanjima prezentirali zastupnicima u kojoj fazi su zakon o udrugama od posebnom društvenog značaja te zakon o pravima razvojačenih branitelja koji bi uskoro usuglašeni trebali ići u parlamentarnu proceduru. Aktualni predsjednik gosp. Dragan Mandić u izvješću o radu u proteklom periodu istaknuo je objektivne probleme u radu udruge te najavio aktivnosti u budućem radu. Za predsjednika je ponovno izabran Dragan Mandić, dopredsjednici su Branimir Pavlović, Mirko Matić, Mijo Šarčević i Stojan Šutalo, te su izabrani članovi vijeća, nadzorni odbor i Sud časti udruge,

 

Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)