TUŽITELJSTVO BIH : Optužena 4 državljana BiH, prodavali oružje iz BiH u Švedsku “Muslimanskom bratstvu”

Vrijeme:56 sec

 

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv četiri osobe optužene za sudjelovanje u neovlaštenom međunarodnom prometu oružja iz BiH na područje Kraljevine Švedske.

 

Optužnica je podignuta protiv Zorana Rapića, rođenog 1959. godine u Bosanskoj Gradišci, državljanina BiH, Srđana Rapića, rođenog 1994. godine u Bosanskoj Gradišci, državljanina BiH, Zorana Kresojevića, rođenog 1971. godine u Bosanskoj Gradišci, državljanina BiH i Mladena Karana , rođenog 1985. godine u Bosanskoj Gradišci, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su od druge polovice 2015. do početka 2016. godine, u namjeri i vođeni zajedničkim interesom u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, posredovali u međunarodnom prometu oružja, bez dozvole propisane zakonom Bosne i Hercegovine, u dogovoru sa osobom iz Kraljevine Švedske, na način da su bez pribavljenog odobrenja nabavljali, držali i prodavali veću količinu vatrenog oružja i streljiva, što je građanima zakonom izričito zabranjeno…………..

 

……………više na stranici HercegBosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/07/07/tuziteljstvo-bih-optuzena-4-drzavljana-bih-prodavali-oruzje-iz-bih-u-svedsku-muslimanskom-bratstvu/

 

HMS/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna -Hrvatsko nebo 

 

 

 

 

Odgovori