SPREMNOST NA SURADNJU Plenković : Činjenica da smo u Sarajevu pokazuje opredijeljenost Hrvatske za jačanje dobrosusjedske suradnje u regiji

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

Predsjedavajući Zvizdić i premijer Plenković su razmijenili mišljenja o mnogobrojnim pitanjima koja će se naći na dnevnom redu sutrašnje zajedničke sjednice.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dvije zemlje uoči sutrašnje zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske, prenosi fena.

Predsjedavajući Zvizdić i premijer Plenković su razmijenili mišljenja o mnogobrojnim pitanjima koja će se naći na dnevnom redu sutrašnje zajedničke sjednice.

Izrazili su zadovoljstvo suradnjom i dinamikom razvoja odnosa dvije prijateljske zemlje posvećene promociji stabilnosti i prosperiteta regije.

Naglasili su važnost suradnje vlada na bilateralnom, kao i multilateralnom nivou, s ciljem ubrzanja euroatlantskih integracija regije i istaknuli da održavanje zajedničkih sjednica vlada ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi relaksaciji političkih odnosa u regiji.

Premijer Plenković je rekao kako sama činjenica da je Vlada Republike Hrvatske danas u Sarajevu pokazuje opredijeljenost Hrvatske za jačanje dobrosusjedske suradnje u regiji, kao i podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio premijeru Plenkoviću na kontinuiranoj podršci Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Izrazio je interes Bosne i Hercegovine za kreiranje i implementaciju zajedničkih projekata usmjerenih ka povezivanju, ekonomskom prosperitetu i ubrzanju kretanja ljudi, roba i kapitala, priopćeno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Dnevnik.ba/Hrvatsko nebo 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)