PROKLETO ZLATO U BAKOVIĆIMA : Hrvati prosvjeduju, tvrde da su im ugroženi životi

0
2

 

Mještani naselja Bakovića i Gojevića iz okoline Fojnice revoltirani špekulacijama o velikim zalihama zlata i srebra u rudniku Bakovići i navodnim istraživanjima novootkrivenog rudnog bogatstva na ovim prostorima, uputili su pismo javnosti u kome iznose svoj stav o događajima koji su zadesili ovaj bosanski gradić i njegovu okolinu, te o nevoljama koje zbog toga proživljavaju tamošnji stanovnici. 

 

Zlato se u Bakovićima kod Fojnice kopalo stotinama godina. Njegova ponovna eksploatacija se na prvi pogled činila kao mogućnost ekonomskog napretka cijelog kraja. Ipak, mještani obližnjih Bakovića, hrvatskog sela koje živi uglavnom od Zavoda Bakovići, od rudnika nema velike koristi. A neki mještani tvrde da će imati i štete jer rudnik je nepropisno blizu kućama.

Naravno, lokalne vlasti imaju svoju računicu, i smatraju da se rudnik isplati bez obzira na “sitnije” zamjerke.  Mještani naselja Bakovića i Gojevića iz okoline Fojnice revoltirani špekulacijama o velikim zalihama zlata i srebra u rudniku Bakovići i navodnim istraživanjima novootkrivenog rudnog bogatstva na ovim prostorima, uputili su pismo javnosti u kome iznose svoj stav o događajima koji su zadesili ovaj bosanski gradić i njegovu okolinu, te o nevoljama koje zbog toga proživljavaju tamošnji stanovnici……

………..Više na stranici HercegBosna

 

PROKLETO ZLATO U BAKOVIĆIMA : Hrvati prosvjeduju, tvrde da su im ugroženi životi

 

Dnevnik.ba /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna -Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara