HRS: Ne sam, Safete!

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

Hrvatska republikanska stranka (HRS) izdala je priopćenje za javnost u kojem se osvrnula na aktualnu medijsku ofenzivu Safeta Oručevića, neformalnog gospodara istočnog Mostara. Priopćenje, koje je potpisao predsjednik HRS-a Slaven Raguž, prenosimo u cijelosti.

Ratni profiteri koji se slomiše polažući vijence na grobove onih na osnovu čije žrtve su stekli enormna bogatstva. Za skupe novce ponovno iz komfora svojih odaja prodaju moralne lekcije, pljujući u lice onima koji su imali tu „sreću“ preživjeti i vidjeti za što su ginuli i stavljali život na kocku.

Zadao se i Safet Oručević ovih dana pravo! U misiji spašavanja napaćenog naroda, zagrabio je medijski prostor posljednjih dana, kao što je na račun istog tog naroda svojedobno grabio dosta toga. Zna da ga poslovno emotivna veza sa „neprijateljima“ s druge strane toliko jako veže, da će se teško netko od njih odlučiti odgovoriti na izgovorene gluposti i neistine. I jedni, i drugi su vidjeli da je u ovoj besperspektivnoj i feudalno podijeljenoj BiH jedini pravi brand koji se najbolje prodaje patnja i mučeništvo na račun tuđe žrtve. Položenih vijenaca sve više, naroda sve manje, a njima sve bolje. No, nisu svi u Mostaru slijepi pored zdravih očiju, i to za novac. Red bi bio odgovoriti Oručeviću na gluposti koje govori, zajedno sa bratijom koju predvodi.

Deblokada i spajanje sa slobodnom teritorijom 30.06.1993., proboj obruča HVO-a i HV-a bila je odvažna i odlučujuća borba za opstanak cijele Hercegovine, kao i za pristanak druge strane na potpisivanje Vašingtonskog sporazuma i okončanje sukoba.“

Kao tadašnji predsjednik IO SDA zna on vrlo dobro kako, blokade nikada nije ni bilo. Koridor koji je išao lijevom obalom Neretve, povezujući teritorij pod kontrolom ABiH je bio otvoren cijelo vrijeme i koji je služio za opskrbu ne samo lijeve obale grada Mostara, nego i Sarajeva, i Središnje Bosne i drugih krajeva, za što postoje brojni dokumenti. Primjerice, 23.02.1993. (dakle prije „herojske deblokade grada“) Dragan Vikić piše Bruni Stojiću, generalu Praljku, Milivoju Petkoviću (za one koji ne znaju, to je pola od „zločinačke Šestorke“) u kojem zahvaljuje za pribavljene MTS-ove, te naručuje dalje 20 raketnih bacača, 2 bestrzajna topa, 200 granata, 30 000 metaka za PAM itd………

 

………….više na straniciHercegBosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/07/04/hrs-ne-sam-safete/

 

 

Dnevnik.ba /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna//HercegBosna -Hrvatsko nebo  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)