ZOVKO: Krajem lipnja 1993. u dolini Neretve slomljen je san o islamskoj državi

Vrijeme:55 sec

 

…..”Tzv. Armija ne samo da nije uspjela ovladati širim područjem Mostara i tog dijela Hercegovine, već nije ispunila na jedan od osnovnih ciljeva, a to je nadzor komunikacije Konjic-Jablanica-Mostar. Naime, HVO je svojim jedinim dijelom kod Konjica (Turija) nadzirao i ometao pokrete tzv. Armije BiH za što im Zovko iskazuje veliko priznanje. S druge strane ni na području sjeverno od Mostara tzv. Armija RBiH nikada nije mogla uspostaviti čvrt nadzor, pri čemu Zovko naglašava kako su tih dana na postrojbe HVO-a nadiralale najsnažnije bošnjačke snage koje na kraju i nisu ostvarile svoje ciljece.

Prisjećajući se tih dana on je posebno ukazao na činjenicu kako je bio svjedokom vjerskih pokliča tijekom napada na Hrvate, a jednu postrojbu vodio je i hodža. Gledajući iz današnje perspektive na navedene događaje Zovko kaže kako se sada može reći da je tih dana zaustavljen san o islamskoj državi…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/07/02/zovko-krajem-lipnja-1993-u-dolini-neretve-slomljen-je-san-o-islamskoj-drzavi/

 

Herceg Bosna/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)