Pismo javnosti pripadnika SJP Alfe i bojnika HVO Muamira Jašarevića

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Poštovani,

Ja sam Muamir Jašarević, veteran specijalne jedinice policije „Alfe“, HRVI, dragovoljac Domovinskog rata od 05.08.1990. godine i Bojnik HVO.

Ovim pismom se obraćam Vama, da iznesem u javnost, sve ono što sam kao hrvatski branitelj doživio zajedno sa svojom obitelji, dok vodim još jednu bitku za istinu, pred sudom BiH.

2015 . godine sam optužen od tužiteljstva BiH, da sam u svojstvu zamjenika zapovjednika 2.bojne V.P. HVO Livno, zajedno sa Zdenkom Andabakom i Seadom Velagić, počinio ratni zločin protiv čovječnosti u udruženom zločinačkom pothvatu, iz čl. 172 KZ BiH, na širem području općine Livno, tijekom 1992.godine. Ovaj predmet od samog početka prate kontroverze, kao i dodavanje mene na ovu optužnicu, jer je protiv mene postojao predmet u tužiteljstvu HB Županije, osumnjičen da sam počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Zbog nedostatka dokaza, glavna tužiteljica HB Županije Snježana Kukrić, taj predmet šalje u tužiteljstvo BiH i isti se spaja u ovaj prethodni.

Dana 17.02.2015. godine u ranim jutarnjim satima, lišen sam slobode od istražitelja SIPE Novak Mijovića i Grge Hrgote, na način da su po ulasku u obiteljsku kuću, bez pitanja upali u sobu maloljetnog sina, kojim su činom djetetetu pruzrokovali jak stres, te je morao potražiti liječničku pomoć.

Po dolasku u zgradu tužiteljstva BiH, predan sam postupajućem tužitelju Lejli Konjić, koja mi je saopćila zbog čega sam doveden i da mi pruža zadnju šansu. Pošto nisam razumio šta to znači, upitao sam je „zbog čega zadnju šansu“.

Ista mi je odgovorila,“zadnju šansu da propjevaš“. Pošto ja dobro nikad nisam pjevao, rekao sam joj da ne znam o čemu priča………

…………….više na straniciHerceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/06/20/pismo-javnosti-pripadnika-sjp-alfe-i-bojnika-hvo-muamira-jasarevica/

 

 

S poštovanjem!

Muamir Jašarević

 

Hrvatskonebo / http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna-Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)