AZINOVIĆ: Glavna meta ISIL-ovaca na Balkanu, nisu Hrvati i Srbi, već muslimani koje oni nazivaju murtedima (otpadnicima od vjere)

0

 

……Prema različitim procjenama, u svijetu je tijekom 2016. godine izvedeno između 2.000 i 10 000 terorističkih i pobunjeničkih napada – u prosjeku između 5 i 27 napada dnevno, odnosno po jedan svake 43 minute ili svakih 5 sati – ovisno od toga kojoj od ponuđenih procjena odlučimo više vjerovati. U ovim napadima je poginulo ili ranjeno više od 25.000 ljudi. Nijedan od navedenih terorističkih incidenata u 2016. godini nije se dogodio u Bosni i Hercegovini, niti u široj regiji. Ova činjenica ne bi bila posebno zanimljiva da se u domaćoj i inozemnoj javnosti već godinama ne stvara dojam o velikoj i neposrednoj izloženosti BiH upravo ovakvom tipu ugroze, kaže za Slobodnu Dalmaciju Vlado Azinović, profesor na Fakultetu političkih znanosti (FPN), ekspert za terorizam i sigurnosna pitanja, analitičar koji se godinama bavi fenomenom islamskog terorizma.

U stvaranju takve psihoze, posebno prednjači dio političkih elita i medija, koji su gotovo potpuno preuzeli interpretaciju ove vrste narativa, obično s vrlo malo uvida u činjenice, ističe prof. Azinović. Posljedično, ali paradoksalno, dovedeni smo, kaže, tako u situaciju da danas ne moramo objašnjavati uzroke pojavnosti terorizma u Bosni i Hercegovini u 2016., nego razloge njegova izostanka……

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna……….

 

AZINOVIĆ: Glavna meta ISIL-ovaca na Balkanu, nisu Hrvati i Srbi, već muslimani koje oni nazivaju murtedima (otpadnicima od vjere)

 

Herceg Bosna/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara