Davoru Ivi Stieru važniji je glas u Saboru od onog u Vladi?

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Davor Ivo Stier podnio ostavku: ‘U ovom trenutku važnije je biti u domovini

Ministar Davor Ivo Stier odlučio je podnijeti ostavku na mjesto ministra vanjskih i europskih poslova.

– Prije točno tjedan dana remizirao sam sve što smo učinili od listopada do danas u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Naglasio sam da smo postavili okvir za vođenje jedne samosvjesnestier plenkovic vanjske politike te da sada dolazi nova faza – rekao je Stier i dodao je kako je od premijera Andreja Plenkovića prije tjedan dana imenuje novu osobu na čelu ministarstva koja će dobro funkcionirati u novoj političkoj konstelaciji.

– Potrebno je jačati i demokršćansku opciju u neposrednom kontaktu s hrvatskim građanima. Moja je procjena da je to najbolje i najučinkovitije mogu učiniti kao zastupnik i tajnik HDZ-a. Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, ali u ovom trenutku važnije je biti u domovini, ovdje širiti demokršćansku opciju i vratiti povjerenje u institucije države i demokraciju – kazao je Stier.

Novi zadatak

– Smatrao sam da je najbolje da premijer još prošloga tjedna predloži novu osobu na čelu ministarstva, no premijer nije htio da budemaaa 656x365 razriješen dužnosti dok sam bio u inozemstvu. Službeno sam danas podnio ostavku – rekao je Stier. Rekao je i kako premijer Plenković to nije htio napraviti dok je Stier bio u inozemstvu kako se ne bi vukli pogrešni zaključci. Mislio je tu na to da odlazi iz stranke ili da će uskratiti potporu premijeru.

– To je netočno – izjavio je.

Poručio je i kako ima novi zadatak a to je da se uvede načelo ‘Jedan član, jedan glas’ za izbor svih dužnosnika u HDZ-u na svim razinama. Kazao je i kako bi to sve političke stranke trebale učiniti.

– HDZ pripada svim članovima i svi članovi moraju imati pravo da izaberu one ljude u predsjedništvu i stranačkim tijelima koji će donijeti ključne odluke za stranku, ali što je najvažnije, i za Hrvatsku – rekao je na kraju.

Nakon što je završio s govorom, otišao je i nije bilo prostora za pitanja.

 

večernji.hr/HKV/ http://www.hkv.hr/vijesti/hrvatska/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)