“Slobodu sazidanu na krvlju branitelja i hrvatskog naroda nitko nikada ne može srušiti”

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

“Otkrivamo ovaj spomenik u znak sjećanja na najveće sinove naše domovine, naše najveće heroje, naše vitezove koji su svoje živote ugradili u temelje kako Herceg-Bosne i BiH, tako i Republike Hrvatske. Kako u Domovinskom ratu, tako u cijeloj povijesti borbe hrvatskog naroda za svoju slobodu, za svoju državu, slobodu sazidanu na krvlju branitelja i hrvatskog naroda nitko nikada ne može srušiti, dok je i jedan branitelj i istinski domoljub živ. Neka ovaj spomen park bude simbol bespoštedne i velike žrtve koju su za slobodu dali naši branitelji od stoljeća sedmog na ponos kako nama, tako i svim sljedećim generacijama”, kazao je Ivica Pavlović, predsjednik Udruge – Kluba IV. bojne “Tihomir Mišić” HVO Mostar.

“Lipanj, mjesec kada cvjetaju lipe, i kada su ovdje u Mostaru cvjetali bojovnici.  Ovdje uz šum Radobolje podignut je spomen IV Bojnoj HVO-a “Tihomir Mišić”. Ovdje ćemo se vječno sjećati naših vitezova. Oni su nam za to sjećanje dali sve razloge. Trebalo je onda imati srce i ostati ovdje, u ovom grotlu Mostara koji su JNA, četnici i rezervisti s velikim dijelom grada koji ih je simpatizirao pretvorili u kotao pakla. Nitko kao Mostar nije stao u obranu svog ognjišta, nikome u Domovinskom ratu nije bilo kao Mostaru, a s njima stadoše i branitelji cijele Herceg-Bosne. Bijaše to hrvatsko zajedništvo koje je obranilo Grad od velikosrpske agresije”, poručio je Sopta.

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/06/11/slobodu-sazidanu-na-krvlju-branitelja-i-hrvatskog-naroda-nitko-nikada-ne-moze-srusiti/

 

Herceg Bosna/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)