Ljubo Bešlić presjekao: Neće se dopustiti probošnjački prosvjed na Španjolskom trgu, na stadion pa prosvjedujte

Vrijeme:2 min, 29 sec

Prosvjedi se mogu održavati samo na Kantarevcu i u Sjevernom logoru, Španjolski trg ne dolazi u obzir, jasnog je stava gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Bio je to odgovor iz Gradske uprave Mostara na naš upit hoće li gradonačelnik dati dozvolu za prosvjedno okupljanje 8. lipnja u 20 sati na Španjolskom trgu koje je najavilo Udruženje ”Djeca rata Mostar” zbog istovremenog održavanja koncerta na stadionu pod Bijelim Brijegom na kojem se daje podrška hrvatskoj šestorci u Hagu, a na kome će nastupiti Marko Perković Thompson.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je gradonačelnik Bešlić odluku o zabrani prosvjeda na javnim mjestima, osim na Kantarevcu i Sjevernom logoru donio još ranije.

A takva odluka donesena je 2014. na kolegiju Gradske uprave i to nekoliko mjeseci nakon velikih prosvjeda i paljevine u cijeloj Federaciji kada je stradalo više javnih objekata u Mostaru, piše Dnevni list.

Policija pravi plan

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Ljudevit Marić potvrdio je kako je prosvjedni skup na Španjolskom trgu prijavljen policiji, navodeći da Grad Mostar treba dati odobrenje za održavanje tog skupa.

”Ukoliko grad odobri održavanje skupa mi ćemo napraviti plan osiguranja i osigurati oba skupa”, rekao je Marić.

Na društvenim mrežama organizatori prosvjeda na Španjolskom trgu navode da će se skup održati ”protiv veličanja zločinaca”, te predlažu da se skup održi u svakoj mahali, a da centralni bude na Španjolskom trgu.

Pojedini mediji su objavili i da će se na skupu pojaviti i bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović koji bi iste večeri u Mostaru trebao prisustvovati na manifestaciji ”Putevima pobjede Armije BiH”.

Netko za, netko protiv

Koncert pod nazivom ”Podrška Haškim uznicima” na gradskom stadionu pod Bijelim Brijegom 8. lipnja organizira udruženje ”Hrvatsko srce nade” iz Mostara pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Organizatori su prije nekoliko dana priopćili kako je skup potpore za “Hrvatske uznike” zamišljen kao glazbeni, kulturan i dostojanstven, bez politike i političkih govora. ”Te da u tom pozitivnom duhu u što većem broju izrazimo podršku našim herojima i ni na kakav način ne dopustimo dušmanima da likuju nad nama”, navedeno je priopćenju.

Više stranaka ljevice među kojima SDP, DF, te Naša stranka, kao i SDA te Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca zatražilo je zabranu skupa podrške i koncerta.

Gradski odbor SDP- Mostar zatražio je od gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića da donese odluku o zabrani održavanja skupa podrške šestorici zvaničnika Herceg- Bosne osuđenih u Hagu na kome će nastupiti Thompson ili će u protivnom pozvati građane na kontra skup.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izjavio je da koncert Marka Perkovića Thompsona, koji će u Mostaru pjevati 8. lipnja na skupu podrške šestorici čelnika Herceg-Bosne koji čekaju drugostepenu presudu u Hagu, neće biti zabranjen.

”U Mostar se uvijek iz nekih drugih razloga gura problem, a najčešće se iz Sarajeva želi gurnuti iskra u Mostar. Netko je za, netko protiv, a ja apeliram a svoje sugrađane da sačuvamo sigurnost i stabilnost u Mostaru”, komentirao je nedavno gradonačelnik Bešlić koncert i tenzije koje se dižu u gradu na Neretvi oko navedenog skupa.

poskok.info / Hrvatsko nebo

One thought on “Ljubo Bešlić presjekao: Neće se dopustiti probošnjački prosvjed na Španjolskom trgu, na stadion pa prosvjedujte

Odgovori