BANKA ZATRAŽILA OVRHU Drama u Vođincima: Preostala samo dva tjedna za spas ove mlade obitelji

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

 Bolesnom Branimiru i nezaposlenoj Antoniji Iličić, ako ne plate cijeli iznos duga od 300 tisuća kuna u roku od dva tjedna – prijeti deložacija.

Veliki obrat u priči o obitelji iz Vođinaca kojoj banka prijeti ovrhom. Bolesnom Branimiru i nezaposlenoj Antoniji Iličić, ako ne plate cijeli iznos duga od 300 tisuća kuna u roku od dva tjedna – prijeti deložacija.

U pomoć ovoj obitelji priskočili su dobri ljudi, no do sada je prikupljena tek petina duga. Dvoje mladih ljudi uzelo je kredit kako bi se skućilo, zasnovalo obitelj u selu pokraj Vinkovaca. Nisu trošili na jahte i luksuz, već je ona ostala bez posla, a on teško obolio.

“To smo znali da će doći kad-tad. Jučer ujutro je stiglo”, rekla je Antonija Iličić o rješenju banke. Nezaposlena, s teško bolesnim suprugom i troje malodobne djece, nemoćna je. “Nekad stvarno imam dojam da ćemo završit na psihijatriji i ja i djeca.”

Kako Iličići ne bi izgubili dom, na noge su se digli njihovi susjedi, prijatelji, kumovi. Cijeli Vođinci. Kum obitelji Tomislav Zubić kazao je: “Isto imam dosta djece, pa smo tu uvijek da pomognemo. Inače, teško je, ali ja mislim da ćemo uspjeti u ovome”. Mještani Vođinaca organizirali su niz humanitarnih akcija kako bi spasili kuću svojih susjeda.

Trenutno stanje na računu je 68 tisuća kuna. To je nekih 20 posto od cjelokupnog duga“, kazao je Antun Trbuk iz mjesne humanitarne udruge 8+. Nadali su se da će kroz tri mjeseca skupiti dovoljno za otplatu kredita, no banka ih je preduhitrila. Svoje traži odmah.

 

Dnevnik.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)