PREDSTAVLJANJE U SPLITU : „KRV NIJE VODA! NE MOŽE SE IZDATI KRV!“

Vrijeme:7 min, 0 sec

 

PREDSTAVLJANJE U SPLITU:

„KRV NIJE VODA! NE MOŽE SE IZDATI KRV!“

 

Dozvolite mi da se zahvalim vsama koji ste došli na ovo predstavljanje kao i svima koji su zaslužni za njegovu organizaciju

Oposebno se zavaljujem današnjem predstavljaču g. Luki Podrugu. Ispričat ću vam jednu priču o Zagrebu i Splitu koju sam ja napisao a g. Podrug je ispričao na televiziiji, čini mi se u Latinici.

Razgovaraju Štef i Stipe. Štef će Stipi:

–         Znaš li Ti što je Zagreb za Split?

–         Ne znam!

–         Europa!

–         Jest imaš pravo. Ali zaš li Ti što je Split za Zagreb?

–         Ne znam.

–         HRVATSKA!

–         Jest imaš pravo.

Obje knjige koje danas predstavljamo su u znaku pozdrava ZA DOM SPREMNI, a sadrže naša pisma i tekstove iz prošle godine. Zapravo se nadovezuju na knjige koje smo već predstavljali u Splitu a koje su nastale poslije naše Peticije ZDS od prije dvije godine.

Obrana Thompsona i njegove „Bojne Čavoglave“, koja počinje s tim pozdravom naših HOS-ovaca, bili su povod za tu peticiju. I on i Bojna, kao i sami HOS-ovci, su i ove godine na udaru svih onih koji se ne mire s hrvatskom pobjedom u Domovinskom ratu, svih tzv. Jugoslavena bolje reći svih srpskih slugu. A hrvatska vlast nema hrabrosti suprostaviti im se.

Ne suprostavljaju se onima koji u skladu s velikosrpskim Memorandumom SANU 2. svugdje gdje mogu prave probleme hrvatskim domoljubima proglašavajući ih fašistima i ustašama., tj. pokušavajući sukob s braniteljima (koje su i tijekom rata proglašavali ustašama) prenijeti na 2. Svjetski rat.

Zapravo Thompson ih je odavno „pročitao“ i opjevao:

Domoljublje prozvali fasizam
tako brane njihov komunizam

Koliko je to  točno pokazala je današnja slovenska politika koja javno pokazuje da su im na srcu Titovi koljači. Mnogi su u Hrvatskoj bili šokirani kada su vidjeli snimak partizanskih orgija slovenskih vlasti:

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/05/22/hrvatsko-nebo-video-slovenija-puna-komunizma-starog-pravog-revolucionarnog-ubilackog/

O tome je u Bujici govorio i šef oporbe u Sloveniji Janez Janša:

„Tek sada, kada je objavljeno nekoliko intervjua s gospodinom Perkovićem, dio slovenske javnosti upoznat je da se radilo o plasiranju laži zbog čega još uvijek postoji šansa, koja nije velika, da se taj koncert ipak održi! Ako će zabrana ostati, to će značiti da u Sloveniji više neće biti pravne podloge niti za održavanje bilo koje partizanske proslave,“ bio je jasan Janša

http://kamenjar.com/ekskluzivno-janez-jansa-bujici-podrzao-thompsona-novi-koncert-mariboru-dva-tjedna/

http://kamenjar.com/thompson-nevjerojatno-da-clanica-nato-a-ne-moze-osigurati-jedan-koncert/

A Thompson im je odavno, u istoj pjesmi, poručio:

Istok, Zapad, svako brani svoje
a ja ne sm’jem ono što je moje oduvijek
jedini moj svijet

I samo zato za njih sam fašista
a nikad nisam htio tuđe ništa
samo nju, zemlju slobodnu

Zapravo ponašanje slovenskih vlasti koji kliču „Smrt fašizmu – sloboda narodu“,  a smeta im što su Hrvati ZA DOM SPREMNI dati život, zaslužuju porugu. A to ponajbolje radi Zvonimir Hodak:

„Slovenci su osjetljivi na ratne huškače. I oni su prošli kroz krvavi trodnevni rat. Zlobni Hrvati kažu da je bio samo ”operetni” i tvrde da kraće od tog rata traje jedino biciklistička utrka oko Slovenije. I tako je slovenska policija zabranila ”pjevački fašizam”
http://www.dnevno.hr/kolumnisti/zvonimir-hodak/u-rh-svi-mogu-pjevati-osim-thompsona-cak-i-mitropolit-porfirje-kad-zanosno-i-prkosno-pjeva-onu-o-kokardi-popa-dujica-1027201/

Slave zvijezdu petokraku, a državu su dobili u ratu protiv te iste zvijezde!
Slično je i u BiH. Prije dva dana sam poslao slijedeće pismo:

 

Poštovana Predsjednice Republike Hrvatske

Poštovani Predsjedniče Hrvatske vlade

Poštovani Predsjedniče Hrvatskoga sabora

 

Šaljem vam u prilogu otvoreno pismo: PREDLOŽITE GENERALA PRALJKA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR. Potpisnici su biskupi dr. sc. Vlado Košić i prof. dr. sc. Valentin Pozaić, akademik Dubravko Jelčić i ja.

Pismo je supotpisalo veliki broj naših ljudi, a odustali smo od daljneg sakupljanja zbog najnovijih događanja u BiH gdje se pokušava zabraniti održavanje skupa podrške hrvatskim uznicima u Haagu zakazanog za 8. lipnja uz koncert Marka Perkovića Thompsona.

Pri tome je za hrvatskog branitelja i najpopularnijeg hrvatskog pjevača rečeno kako je on deklarirani fašista pa taj nastup „vrijeđa sve poštene građane i antifašiste ne samo ovoga grada već i šire i produbljuje podjele u našem gradu”,

Zapravo, kao nedavno u Sloveniji, pokazuje se kako i u BiH postoje podržavatelji i suučesnici u velikosrpskoj fašističkoj agresiji na RH, BiH i Kosovo i sprovođenju najnovijeg Memoranduma SANU 2.

Kao što znate na Thompsona se napada zbog uloge koju je odigrala njegova pjesma „Bojna Čavoglave“ u pobjedi nad fašističkim velikosrpskim agresorom.

Ona je bila himna branitelja ‘ovih naših prostora’ pa je notorna činjenica da su Bojnu Čavoglave, samo u nešto izmijenjenom obliku, pjevali branitelji Sarajeva u teškim godinama opsade tog grada…“

http://direktno.hr/zivot/poslusajte-sarajevsku-verziju-cavoglava-pod-kojom-se-branilo-sarajevo-86730/

Hrvatska je više puta spasila BiH, a „Olujom“ je spašeno, poslije pokolja i genocida u Srebrenici, 160000 ljudi u Bihaću i oko njega od genocida koji bi po izjavi tadašnjeg vojnog atašea SAD-a bio jednak onima u Drugom svjetskom ratu.

Zato im Marijan Knezović s pravom kaže:

„Shvaćaju, ali ne žele sebi priznati da oni koji će u Mostaru podržavati šest heroja u Haagu, time odaju zahvalnost ljudima koji su spasili i Bošnjake od toga da ih Srbi u Bihaću pokolju kao zečeve. Bošnjaci su prvi koji bi trebali nominirati šestorku za Nobelovu nagradu za mir, budući da je zahvaljujući hrvatskim vojnim snagama u RH i BiH spriječena izgledna i puno kobnija Srebrenica.“

http://kamenjar.com/marijan-knezovic-anticivilizacijski-je-od-pravednika-raditi-zlocince-i-drzati-ih-u-haagu-godinama/

Napad na Thompsona je istovjetan nedavnom napadu na Vas gđo Predsjednice, kada su na srpskoj televiziji HAPPY TV tvrdili kako ste u Lourdesu pjevali ustašku pjesmu “Lijepa li si” koja je zabranjena u mnogim državama.

 

Ponašaju se, kako sam već više puta istaknuo, po pravilu:

AKO ŽELIŠ OD NEKOG NARODA STVORITI NEPRIJATELA – SPASI GA OD GENOCIDA!

 

Zbog svega toga očekujem pozitivan odgovor i na naše otvoreno pismo u prilogu, a bilo bi doista sjajno kada bi svi otišli i na najavljeni skup i koncert u Mostaru.

 

S poštovanjem

Akademik Josip Pečarić

 

Iako u svojim tekstovima zagovaram činjenicu da je ova država nastala u Domovinskom ratu i naš odnos prema bilo čemu moramo prvenstveno vezivati uz taj rat. Dakle, nama mora biti najvažnije da su s pozdravom ZDS mnogi naši branitelji, a posebice HOS-ovci ginuli za Hrvatsku, a oni koji se pozdravljaju sa „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ su sudjelovali, ili u najmanju ruku podržavali, fašističku velikosrpsku agresiju na Hrvatsku pa je suludo uspoređivati tj. izjednačavati ta dva pozdrava. U Domovinskom ratu je ZDS bio antifašistički pozdrav a ovaj drugi fašistički.

Međutim dozvolite mi malo odstupanje od toga.  Naš poznati povjesničar Prof. dr. sc. Ivo Rendić –Miočević nas podučava kako ti promicatelji velikosrpskog fašizma nipošto ne pomišljaju da postanak ustaškog pokreta prije nastanka Nezavisne Države Hrvatske tumače u kontekstu oslobodilačke borbe … popraćene pozdravom Za dom spremni iz 1932. godine. Ta je borba  ujedno bila antifašistička jer je bila usmjerena protiv beogradske monarhofašističke diktature (podcrtao JP).

http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/44393-ivo-rendic-miocevic-tri-povijesna-revizionizma

Što se tiče Drugog svjetskog rata postoji jedan jednostavan logičan pristup: Ako su im naši branielji fašisti i ustaše, možemo li uopće vjerovati povjesnici koju su takvi pisali poslije Drugog svjetskog rata? Možemo li vjerovati njihovim tvrdnjama o ustašama, kada nam oni zapravo sami kažu da su oni bili isti kao naši branitelji u Domovinskom ratu?

Sv. Leopold Bogdan Mandić ljubio je svoj hrvatski narod. Premda je kao svećenik veoma kratko djelovao u Domovini, on nikada nije zatajio da je Hrvat. Kada je 1917. bjesnio rat između talijanskih i austro-ugarskih snaga, talijanska je vlada naredila da svi državljani Austro-ugarske u pograničnom području trebaju prihvatiti talijansko državljanstvo ili će biti zatočeni u južnoj Italiji. Kada su ga njegova redovnička braća nagovarala da uzme talijansko državljanstvo, jer da je to tek puka formalnost, on je odlučno odgovorio: „Ne, krv nije voda! Ne može se izdati krv!“. Vidjeli smo prošle godine s koliko mrže su o njemu pisali isti oni kojima smeta pozdrav ZA DOM SPREMNI. Zar i ove njegovoe riječi ne nose istu poruku kao i taj pozdrav. Zato ću završiti ovo predstavljanje ponavljajući njegove riječi:

„Ne, krv nije voda! Ne može se izdati krv!“.

 

Akademik Josip Pečarić /Hrvatsko nebo 

5 thoughts on “PREDSTAVLJANJE U SPLITU : „KRV NIJE VODA! NE MOŽE SE IZDATI KRV!“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)