J. Peći : Je li na pomolu stvaranje moderne konzervativne stranke ?

Vrijeme:2 min, 33 sec

 

Vidim kako se polako na fb-u i drugim društvenim mrežama razvija polemika oko budućeg razvoja nove konzervativne stranke, koju će, prema najavama, osnovati Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović. Polemika se ponajviše razvija oko toga, koji će dio biračkog tijela zahvatiti, pa mnogi spominju “desno krilo” HDZ-a, razjedinjene pravaške opcije, udrugu “U ime obitelji”…..

U ovome trenutku, po meni to i nije bitno.

Puno je važnije i bitnije ostvariti čvrstu infrastrukturu s ljudima neokaljana obraza, koji promišljaju i žive Hrvatsku oslobođenu komunističkih zabluda, oslobođenu boljševičkog zloduha koji nas prožimlje kao crv stablo staroga hrasta.
Kako učiniti tu infrastrukturu čistim ljudima i ostati izvan svih domašaja zloglasne “udbe”, kao tvrdog eksponenta starih vremena jugonacionalizma i jugošovinizma, kojeg nije oslobođena, usudio bih se reći, skoro niti jedna današnja hrvatska politička stranka, nažalost.

Razmišljao sam primjerice o Osijeku i Vinkovcima, sredinama koje ponajbolje poznajem.

Kada se “spustite na teren”, kako pronaći ljude potpuno čistih biografija u koje se možete pouzdati?

Kada sam o tome, primjerice, razgovarao u Osijeku s nekim prijateljima i pitao ih da mi nabroje nekoliko takvih ljudi, nastao je veliki zastoj, duboka zamišljenost i uglavnom dugotrajna šutnja i tek poneko ime koje je već bilo ili jest u politici.
To je ono što će uzeti puno vremena i Bruni i Zlatku, a grešku ne smiju učiniti. Kako pronaći čestite ljude besprijekorno čistih CV-a, nekompromitirane, nepotkupljive i uza sve to čisto hrvatski nastrojene, a zainteresirane i sposobne za političko djelovanje.

Po meni to će biti uvjerljivo najteži dio posla za ovaj dvojac beskompromisnih boraca za bolje hrvatsko sutra i za povijesnu istinu koja se tako sporo probija na svjetlo dana, a koja je toliko bolna za sve sljednike KPH, koji je nastoje onemogućiti po svaku cijenu, što do danas čine poprilično vješto, služeči se svim i svačim, ponajprije držeći medije “tvrdim kandžama” u svojim rukama.

Dakle, naći takve ljude u svim gradovima i selima diljem Lijepe naše bit će prvo i najveće iskušenje ovoga dvojca. Vremena je malo, a “udba” ne spava.

Zamislite i vi, čestiti moji prijatelji, situaciju u vašim mjestima, vašim obitavalištima, koga biste to mogli preporučiti Bruni i Zlatku, a da ste potpuno sigurni da vaš odabir neće biti kriva procjena, “mačak u vreći”.

Siguran sam u jedno, da takvih ljudi još uvijek ima, ali ih naprosto moramo pronaći. Brzina i kakvoća se isključuju, kao i na svakom drugom polju. Primjer nastajanja HDZ-a kao pokreta 1989-1990 to najbolje svjedoči. Današnja događanja u HDZ-u najbolji su odgovor na ova pitanja. To se više ne smije dogoditi.

To je i jedini način kako pomoći ustrojiti modernu konzervativnu stranku, koja neće samo HDZ-u “otimati desno krilo”, nego će zahvatiti mnogo širi prostor biračkog tijela, pa i one koji dosada, iz sebi znanih razloga, nisu izlazili na birališta.

Učinimo sve kako bismo pomogli ustrojavanju moderne konzervativne političke stranke, kako bljesak na obzorju zagrebačkih lokalnih izbora Brune Esih, Zlatka Hasanbegovića, generala Željka Glasnovića i drugih manje “zvučnih” imena ne bi ostao kao kometa ne prostranom nebu otužne hrvatske političke stvarnosti.

 

Josip Peći /Hrvatsko nebo

One thought on “J. Peći : Je li na pomolu stvaranje moderne konzervativne stranke ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)