MOĆAN I OPASAN Predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Hasan Čengić bio povezan s Osamom bin Ladenom!?

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

-…..Hasan Čengić rođen je 30. 8. 1957. godine, živi u Sarajevu, gdje još uvijek obnaša dužnost predsjednika Sabora Islamske zajednice BiH. Prema sudskim dokumentima, policijskoj evidenciji i njemačkim obavještajnim dokumentima, te procjenama obavještajnih službi CIA-e i UN-a, Čengić važi za jednoga od najopasnijeg ljudi, koji je optuživan, da je izravno povezan i uključen u međunarodni terorizam, krijumičarenje oružja, pranje novca, utaju poreza i prijevare.

Prema Izvještajima, izravno je povezan s Bakirom Izetbegovićem i Senadom Šahinapašićem – Šajom, koji se prema kosovskoj optužnici tereti za suorganizaciju ubojstva Ramiza Delalića -Ćele. Osuđen je 1983. godine na 12 godina zatvora zbog “militantnih aktivnosti i podrške muslimanskom autoritetu. Hasan Čengić izaziva mnoge kontroverze. Označen je kao kriminalac povezan s terorističkim aktom u New Yorku 11. 9. 2001. godine, a ovdje u BiH imao je i svoga suradnika s kojim je ugovarao i financirao teroristički napad – čovjek po imenu Huskija Sinanović, sada već pokojni. Zbog ovih aktivnosti, bio je prisiljen odustati od funkcije zamjenika ministra obrane BiH, nakon pritužbi od strane američkih vlasti upućenih Aliji Izetbegoviću…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/19/mocan-i-opasan-predsjednik-sabora-islamske-zajednice-u-bih-hasan-cengic-bio-povezan-s-osamom-bin-ladenom/

 

Herceg Bosna/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori