J . Stjepandić : Štovana gospođo predsjednice Republike Hrvatske, štovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Štovana gospođo predsjednice Republike Hrvatske,

štovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

 

Zabrana koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru, a prije toga u austrijskom Kremsmünster-u pokazuju bjelodano svu bijedu službene hrvatske politike, a napose vanjske politike i diplomacije, koju niti općinski načelnici u susjednim zemljama ne uzimaju nimalo ozbiljno.

Tako bijednu diplomaciju nemaju niti kolonije. Parazite poput veleposlanice u Austriji treba smjesta opozvati da ne čini još veću štetu.

Osim toga, izašli su na vidjelo Vaši osobni propusti: iako Vam je bilo poznato da Marko Perković Thompson na svoj koncert zna privući do stotinu tisuća ljudi, pretežito domoljubne mladeži, iz koje se regrutiraju Vaši birači, Vi se dosad niste udostojili nazočiti jednome takvom koncertu, pa čak niti na Dan pobjede u Kninu.

Sada takvo postupanje dolazi na naplatu.

Stoga Vas pozivam da se pobrinete da se koncert u Mariboru održi te da mu nazočite u krugu Vaših obitelji  i time pokažete koliko Vam je stalo do Vašeg naroda.

Samo tako će prestati ova neljudska hajka, koja nema nikakvog uporišta.

U posljednje dvije godine nazočio sam tri koncerta Marka Perkovića Thompsona i sve je proteklo u najboljem redu. Obišao sam cijelu okolicu koncertne pozornice, snimio dosta materijala i mogu dokumentirano posvjedočiti da nije bilo nikakvih radnji zbog kojih bi se netko morao sramiti. Kao otac trojice sinova mogu takav koncert neograničeno preporučiti.

Vama, gospođo predsjednice Republike Hrvatske, stavljam na dušu da peticiju za uvođenje pozdrava „Za Dom spremni“ u službenu uporabu iz ljeta 2015. niste uzeli dovoljno ozbiljno. Velika je iluzija očekivati da će hajka na hrvatske junake, ponos i tradiciju prestati sama od sebe.

Sada je jedinstvena prilika da lupite šakom po stolu.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)