I. Botica : Medijski žalci

Vrijeme:2 min, 38 sec

 

Gledajući novija, kao i ona minula događanja na hrvatskoj političkoj sceni možemo primjetiti tu neminovnu medijsko-političku spregu i doslovce njihovu uzajamnu povezanost. Koji god segment naše zbilje sagledamo on biva već poodavno isprepleten i odvučen u ralje medijskih moćnika, razno raznih dežurnih špekulanata i opsjenara. Ta jedna matrica po značajkama svog djelovanja i komponentama prisutna je na mnogo načina u državi (Hrvatska) koju su još do jučer nazivali ti isti, isprva od nas percepirani kao bezazleni, “slučajnom” državom.

A kako je onda moguće da u toj “slučajnoj” državi baštine slobodu,demokraciju i nesputanu volju i pravo da sve te karakteristike ispoljavaju danas!?

Oni, njihovi prethodnici i mentori nisu imali u neka prošla vremena zadatak da kritiziraju vlast i “velikog vođu”. Odnosno, imali su pravo na linč u državi koja nije baštinila ništa osim terora.

Kako u ta vremena nisu došli u direktni obračun sa voljenim i nikad prežaljenim maršalom?

Nisu imali takav zadatak, jer su svoju pesnicu i pero zdušno usmjeravali prema nekim drugim ljudima. Prema “neprijateljima” naroda. A njihovim idejno pokretačkim mentorima savršeno je odgovarala ta idila vlasti i medija.A kako ne bi bila idilična kada je na istovjetnim zrakama revolucije sazdana i oblikovana. Medijsko špekulativna scena zazdana da u samome zametku bilo kakvu “kontrarevolucionarnu” ideje osujeti i onemogući.Kao osice spremno su dolijetali i ustremljavali svoj otrovno smrtonosni žalac prema svima onima koji su imali iole malo domoljublja.

I danas nakon svih ovih godina možemo primjetiti i zaključiti da na istovjetan način prolaze svi oni poklonici domoljublja, slobode, Crkve i obitelji u Hrvatskoj, koji su prepoznali i ukazali na inflitriranost onih zaostalih snaga u sve pore društvenog,kulturnog i političkog života jedne države. Za koju su u ogromnoj većini ginuli oni istinski domoljubi i djeca onih progonjenih i sustavno maltretirani pripadnici hrvatskog korpusa.

Žalosna je i tužna činjenica da je trebalo proći više od dva desetljeća nakon završetka ratnih događanja da bi nam bivši ministar kulture RH dr.Zlatko Hasanbegović kao domoljub i starčevićanac rekao u kameru:

“Hrvatska moderna država je nastala nasuprot jugoslavenskoj državi i nasuprot jugoslavenskom komunizmu i sve temeljne ustavne vrednote Republike Hrvatske, državna nezavisnost,parlamentarni poredak, sloboda, ljudska prava i demokracija, su u savršenoj suprotnosti sa bilo kojim aspektom jugoslavenskog komunističkog poredka.”

Kao osice su skočili mnogi na ove njegove riječi. Mora postojati razlog, jer sam ministar kulture je za provedbu lustracije. Rak ranu hrvatskog društva i države. I kao da hoće namjerno prkositi svim ovim gore navedenim riječima gospodina Zlatka Hasanbegovića, gospođe Brune Esih i generala Željka Glasnovića ulica u glavnom gradu Republike Hrvatske i dalje nosi naziv jednog od vodećih ljudi na ljestvici najvećih masovnih ubojica svijeta. Trg maršala Tita.

Nadajmo se ne zadugo.

Građani grada Zagreba imaju povijesnu prigodu(na lokalnim izborima) da napokon u ime svih onih pogubljenih na Bleiburgu i Križnim putovima, svih stradalih i nestalih u emigraciji kao i svih žrtava u Domovinskom ratu skinu tu bistu zločinca.

Hrvatska je napadnuta po tko zna koji put od soroševski plaćenika i njihovih poltrona ali ne će uspjeti zatomiti tu posljednju oazu državnosti i domoljublja. Pokleknuli smo ali poraz ne ćemo priznati – nikada.

ZDS i Hrvatsku bez Jugoslavena!

 

Ivan Botica /Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)