Premijera filma Svetac, Zločinac i dvorske lude u Zaprešiću

Vrijeme:55 sec

 

Dugometražni dokumentarni film „Svetac, Zločinac i dvorske lude“ redatelja Jakova Sedlara i scenariste Nenada Piskača

 

Dugometražni dokumentarni film „Svetac, Zločinac i dvorske lude“ redatelja Jakova Sedlara i scenariste Nenada Piskača dosad je prikazan u Krašiću, Zagrebu i Splitu. Film je plod suradnje domovinske i iseljene Hrvatske.
Četvrto javno prikazivanje održat će se u Zaprešiću, u utorak 16. svibnja 2017., u kino dvorani Pučkoga otvorenoga učilišta Zaprešić – Trg žrtava fašizma 11, s početkom u 18 sati. Ulaz je naravno slobodan.

Riječ je o filmu koji na povijesnim vrelima i suvremenim činjenicama govori o dva ključna povijesna lika 20. stoljeća. Film daje odgovor na pitanja kome je blaženi mučenik Alojzije Stepinac sporan i kome je jugoslavenski maršal Tito idol.

Zaprešićku premijeru organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata – Zaprešić. Premijeri će nazočiti redatelj i scenarist.

Napomena za posjetitelje iz Zagreba: Do Pučkoga otvorenoga učilišta doći ćete zapadnim ulazom u grad Ulicom maršala Tita. Kino dvorana nalazi se na spoju Ulice maršala Tita s Trgom žrtava fašizma neposredno uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima zaprešićkoga kraja u Domovinskom ratu.

 

HKV/ http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo 

One thought on “Premijera filma Svetac, Zločinac i dvorske lude u Zaprešiću

  1. Bijeda naša hrvatska svakodnevna.
    Bogu hvala na ljudima koji ljube domovinu djelom.
    Grijeh propusta nije manje grijeh, braćo moja…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)