I Pletikos : Tko je, kada i zašto zamijenio teze i krivotvori istinu ?

Vrijeme:3 min, 53 sec

 

Prije par dana u jednom od naših navodno tiražnih blattova, pojavio se članak o republikanskoj stranci u SAD-u sa bombastičnom izjavom kao naslovom, da je Republikanska stranka SAD-a najopasnija organizacija u povijesti gora i od ISIL-a! Izjavu je dao naravno notorni Noam Chomsky, najdublje grlo ostarjelog ljevičarenja i rodonačelnik salonske subverzivnosti, kojeg obožava svjetski mainstream.

Iz opreme članka kao i dužine trajanja na portalu dotičnog blatta, jasno je da je on i u Hrvatskoj medijskoj sceni ljubimac našeg salonskog „subverzivnog“ mainstreama koji svoju subverzivnost utjelovljuje u velikoj brizi za sisanje javnog novca i pozicioniranje na kotama vlasti, koje za to sisanje život znače. Važniji ipak dio subverzivnosti ostavljaju za djelovanje protiv hrvatske državnosti. Komentari na članak bili su raznoliki, ajmo reći pluralni, no zapanjujuća je bila brojnost onih koji su pokazali da prihvaćaju lažuće stereotipe koje Chomsky & Co s jasnim političkim ciljevima šire.

U ovom članku koji je naravno, samo jedno mišljenje, cilj je temeljeći se na povijesnim izvorima, pokazati ne samo da ta glupost nije istinita, već da je istina upravo suprotna.

Takva izjava, već po svojoj sektaškoj prirodi (radi se o napadu na jednu parlamentarnu stranku), služi u političke svrhe drugoj parlamentarnoj stranci. U bipolarnom političkom rasteru kakav je američki, ona služi da prikaže Demokratsku stranku SAD-a kao stranku slobode, ljudskih i građanskih prava i lučonošom istine. Ovo je stereotip koji vlada svijetom, a ono što svjedočim jest da je ujedno i vladajući stereotip u Hrvata (i da budem, jelte, politički korektan – građana Hrvatske). Istina je međutim potpuno suprotna.

Američki građanski rat (1861-1865), rat između tzv. Sjevera i Juga, bio je u bitnom abolicionistički rat, dakle rat za ukidanje ropstva, kojeg su južne države Konfederacije, smatrale presudnim za održavanje svoje samobitnosti. Pobjedom Sjevera ropstvo je u Americi ukinuto. Ono što je usprkos ovim jasnim činjenicama ispušteno, jest da je to također bio rat dviju političkih stranaka Republikanske stranke koja se zalagala za ukidanje ropstva, i Demokratske stranke koja se borila za zadržavanje ropstva! Njezin osnivač Andrew Jackson, bio je sam jedan od najvećih robovlasnika u svojem imanju kod Nashville-a u Tennesse-u, i po predaji jedan od najokrutnijih. Upravo je pitanje ropstva bilo uzrok raspada Demokratsko republikanske stranke na današnju Republikansku i današnju Demokratsku stranku (između 1824 do 1828.g).

Svaki iole pozorniji pratitelj političkih zbivanja i političke povijesti znade da je dugo dugo do poslije drugog svjetskog rata, jug bio čvrsto Demokratska baza, a sjever Republikanska. To se bitno promijenilo velikom imigracijom koja je provođena i upravljana od strane demokratskih političara na sjeveru a predstavlja životno djelo Saula Alinskog (1909-1972), Demokratskog masterminda u sjeni, jednog od najmračnijih likova suvremene američke povijesti. U svojoj „bibliji“ Rules of Radicals (Pravila za radikale) taj genijalni politički manipulator (koji uzgred Lucifera pokazuje kao prvog radikala: „Lest we forget at least an over-the-shoulder acknowledgment to the very first radical: from all our legends, mythology, and history (and who is to know where mythology leaves off and history begins or which is which), the first radical known to man who rebelled against the establishment and did it so effectively that he at least won his own kingdom – Lucifer: „ , on daje jasne naputke političarima kako ovladati svojim područjem, usprkos demokratskim pravilima igre. Pravila političke manipulacije dobro je naučio još kao pripadnik Al Caponeovog ganga. Bilo kako bilo, posljedica njegovog djelovanja kroz demokratsku stranku jest da su i sjeverne države „pojasa rđe“ (Rough Belt) postale demokratske. Pri tome samo rijetki su primjećivali da su postajale istovremeno i sve sličnije robovlasničkim plantažama na jugu prije Građanskog rata. Bijela raskoš, okružena slamovima jeftine radne snage.
U današnjoj stereotipiju o Americi posebno mjesto zauzima KKK, kao radikalna(!) organizacija američkih rasista. U imaginariju prosječnog europljanina to je nekim čudom izjednačeno sa američkim konzervativcima. Republikancima. Istina je drastično suprotna. KKK je (bio?) ekskluzivno organizacija Demokrata.

Demokratkinja bila je i Margaret Sanger (1879-1966) osnivačica Planed Parenthooda, organizacije planetarno popularne zahvaljujući blagonaklonosti svjetskih mainstream medija i – Demokratske stranke. Dapače podrška Planet Parenthoodu, bila je jedan od moćnijih predizbornih programa svih predsjednika i predsjedničkih kandidata Demokratske stranke do posljednje Hillary Clinton. A dotična Margaret bila je oduševljena eugeničarka i rasistkinja. Začetnica je pro choice ideologije koja je započela kao program abortiranja crnih (afroameričkih) žena/majki, a sve u sklopu KKK programa ograničavanja/smanjivanja broja afroamerikanaca. Dotična oduševljena pristaša nacizma neumorno je držala predavanja o potrebi abortiranja crnih žena ženskim organizacijama KKK, a koji su, u stvari, bili ženski aktivi Demokratske stranke. Ostalo je povijest.

Zapravo na kraju navođenja ovih ovako napabirčenih činjenica, čiju istinitost svaki čitatelj može provjeriti, ostaje visjeti važno pitanje: tko je, kada i zašto zamijenio teze i krivotvori istinu?

 

 Ivan Pletikos /Hrvatsko nebo 

2 thoughts on “I Pletikos : Tko je, kada i zašto zamijenio teze i krivotvori istinu ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)