BILO JE ČASNO ŽIVJETI S dr FRANJOM TUĐMANOM

Vrijeme:5 min, 3 sec

 

 

BILO JE ČASNO ŽIVJETI S dr FRANJOM TUĐMANOM

 

Od rođenja dr Franje Tuđmana upravo se navršava 95 godina, a od njegove smrti teče 18-a.

Htjeli ili ne, moramo se zapitati: Koliko smo svi skupa učinili kako bi ostvarili ono o čemu smo sanjali 90-ih godina prošlog stoljeća, u onim teškim i mračnim vremenima kad smo se nastojali istrgnuti iz krvavog zagrljala barbara s Istoka? U kojoj mjeri smo ostvarili svoj i njegov san o slobodnoj, suverenoj, demokratskoj Hrvatskoj u kojoj će svaki Hrvat i svaki građanin živjeti dostojanstveno?

Odgovori su sasvim sigurno različiti, ne rijetko i potpuno oprečni.

Ima onih koji sve negiraju i tvrde kako ništa ne valja, drugi opet idealiziraju, a istina je kao i obično negdje na sredini.

Državu imamo i to je ono najvažnije, kako god to nekomu prozaično i neuvjerljivo zvučalo. Samo oni koji za sobom imaju iskustvo potucanja po svijetu, život bez Domovine, identiteta i imena, znaju koliko vrijedi i što znači imati svoju zemlju.

Mnogi optužuju dr Tuđmana za sve. Još uvijek, iako ga od prosinca 1999. godine nema među živima!?

Nije li uputno zapitati ih: ZAŠTO ZA OVIH 18 GODINA NISTE ISPRAVILI SVE ONO ŠTO JE ON UČINIO „NAOPAKO“?

I što je to naopako (ako uopće jeste) učinio – trebalo bi prije svega odgovoriti na to pitanje.

Stvorio je Republiku Hrvatsku, i time se, naravno, zamjerio svima koji je nisu željeli, a vidimo da ih i danas itekako ima. Dokazuju nam to iz dana u dan.

Takvi su i najveći kritičari Tuđmana; ne mogu mu nikako oprostiti taj „Istočni grijeh“ stvaranja hrvatske države. I to im je doživotna trauma koju nažalost prenose i na svoj podmladak.

Krive ga za „pljačku“ Hrvatske!? A što su to dr Tuđman i njegova obitelj stekli, što imaju i gdje je to silno bogatstvo?

Prebacuju mu da je vodio „agresivni rat protiv BiH“!?

Doista, jedna od najnebuloznijih optužbi koja se može demantirati faktografskim nabrajanjem dobro poznatih, nepobitnih činjenica (o pomaganju obrane B i H, brojnim usmenim i pismenim sporazumima u tom smislu s Alijom Izetbegovićem, utjecaju na Hrvate u BiH da glasuju na referendumu za samostalnost BiH, priznanje te države od strane Republike Hrvatske prije nego što je to učinila bilo koja druga zemlja, zbrinjavanje muslimanskih izbjeglica u Hrvatskoj, naoružavanje Armije BiH, deblokada Bihaćke enklave itd., itd.).

Popt papiga muslimani-unitaristi i danas baljezgaju o „podjeli BiH koju je Tuđman dogovorio s Miloševićem“!? Gdje su dokazi za to? Nijedna jedina indicija, a kamo li činjenica ne postoji!

Od ukupno 42 sastanka između Tuđmana i Miloševića, na njih 31 bio je i Alija Izetbegović! Upravo je Alija nudio u više navrata Tuđmanu zapadnu Hercegovinu, što jako dobro znaju Ejup Ganić, Stjepan Kljujić i ostali iz tadašnjeg Predsjedništva BiH! Kao što je (prema svjedočenju Sefera Halilovića – knjiga Lukava strategija), u jesen 1992. godine, Alija već imao plan kako u pregovorima s Miloševićem i Karadžićem zamijeniti teritorij istočne Hercegovine za Sandžak (kako bi se stvorila kompaktna muslimanska država)!

No, komu govoriti?

Onaj tko priznaje činjenice zna, a od onih koji danas u B H i Hrvatskoj vode antihrvatsku kampanju to se očekivati ne može.

Tuđman je bio pobjednik. Tuđman je bio državnik. Tuđman je bio sve ono što oni nikad neće biti i zato ga mrze. To je jedini racionalan odgovor.

Od njega se tražilo i očekivalo da riješi krizu u BiH!?

S kime? S prevrtljivcem, ljigavcem i lažljivcem Alijom Izetbegovićem koji se dan nakon potpisa bilo kojega sporazuma s Hrvatskom više nije držao toga!? S Alijom koji je umjesto prihvaćanja iskrenog savezništva s Hrvatima (HVO i HV) okrenuo svoju vojsku na hrvatske enklave? S Alijom koji je dovodio mudžahedine iz islamskih zemalja kako bi svojim masakrima unosili strah među hrvatske i srpske civile i pomagali etničko čišćenje!?

Otrovne plodove Alijine agresivne antihrvatske politike osjetimo i danas, samo što je provodi njegov sin Bakir, sve drugo je ostalo isto.

Krizu u B i Hnije mogao riješiti svijet – ne može ni danas – pa je bila iluzija očekivati to od dr Tuđmana. To je logika stvari, ali logika koja sjeda u glavu samo normalnim ljudima, luđacima sigurno ne.

Dr Tuđman bio je partizan, komunist i najmlađi „Titov general“ (kako obično govore oni koji mu baš nisu skloni), ali se već 1956. godine razišao s tom politikom, KPJ i Generalštabom „JNA“.

Zašto?

Zato što nije pristajao na to da vodi kampanju protiv vlastitog naroda. ODBIO JE U VOJNU ENCIKLOPEDIJU UNIJETI LAŽNU, MEGALOMANSKU BROJKU O 700 TISUĆA „USTAŠKIH ŽRTAVA“ JASENOVCA. Kao povjesničar dobro je znao da je to otrovna laž, perfidna podvala hrvatskom narodu, kolektivna optužnica koja Hrvate stavlja u položaj krivaca i zločinaca po rođenju. Dr Tuđman žrtvovao je karijeru i lagodan život, jer nije mogao prekršiti svoja načela. Od tada nadalje, UDB-a ga nije ostavljala na miru, no unatoč svemu, on vrijedno radi, prikuplja podatke i građu, piše, daje stranim medijima intervjue (i po cijenu osuda i zatvora), skupa s Brunom Bušićem radi na istraživanju ratnih žrtava…U svojoj knjizi Bespuća povijesne zbiljnosti – filozofskoj raspravi o zlosilju, on do srži ogoljuje tu komunističko-srpsku propagandu koja je na lažnim mitovima gradila svoja „potemkinova sela“.

To mu nikad nisu oprostili.

Lažno su ga optužili za „antisemitizam“, klevetali, svaljivali na njega najgnjusnije optužbe, izmišljali, konstruirali, zatvarali ga, pratili, vršili pritisak na obitelj…

I NISU GA SLOMILI. TO JE ONO ŠTO MU NIKAKO NE MOGU OPROSTITI I TO JE UJEDNO PRAVI RAZLOG TE PATOLOŠKE MRŽNJE.

MRŽNJA PATULJAKA PREMA DRŽAVNIKU, MRŽNJA ONIH KOJI I DANAS OD NJEGA IMAJU KOMPLEKS NIŽE VRIJEDNOSTI.

ON JE UPISAN ZLATNIM SLOVIMA U HRVATSKU POVJESNICU. A GDJE SU ONI?

I srpski nacionalisti koji su robijali s njim bili su pošteniji nego njegovi današnji oponenti i negatori koji stoluju u Zagrebu. Neki od njih potvrdili su kako se „za Tuđmana može reći svašta, ali nikako to da nije bio iskreni hrvatski nacionalist“.

Eto, nama Hrvatima je dovoljno što smo ga imali i što nas je zapala čast skupa s njim stvarati Hrvatsku.

Zato, nek mu je pokoj vječni i hvala za sve što je učinio za svoj narod i Hrvatsku koju je volio iznad svega.

 

Hrvatsko nebo/Uredništvo

One thought on “BILO JE ČASNO ŽIVJETI S dr FRANJOM TUĐMANOM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)