IZGRADNJA DRŽAVE : Muljatori i diletanti ili desnica i ljevica u Bošnjaka

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

S jedne strane muljanje i gotovo pa bezočno laganje a s druge potpuna ignorantnost, neznanje, nekompetentnost, diletantizam. Zajednička karakteristka – silni bezobrazluk pogonjen sada više i neskrivenom mržnjom prema drugom. To bi u najkraćem bio opis bošnjačke političke scene koja se nominalno dijeli na desne – SDA, SBB, BPS i slični te na tzv. lijeve poput SDP-a ili DF-a.

I dok su oni koji su spremni lagati i muljati, poput dužnosnika SDA, uglavnom jako dobro informirani i u suštini im je potpuno jasno što se oko njih događa, oni na tzv. bošnjačkoj ljevici poput kamarile Nermina Nikšića i Željka Komšića pokazuju što se događa s jednim društvom kad „glavnu riječ“ u njemu preuzmu „jediničari“, kad čovjek „skine sa sebe okove znanja“ i krene jednostavno lupetati prethodno naučene fraze, bez obzira na temu razgovora.

Mučno je početkom tjedna bilo gledati polemiku na jednoj od javnih televizija posvećenu izmjenama Izbornoga zakona BiH. U studiju su sjedili Safet Softić, dužnosnik SDA, Sifet Podžić iz DF-a, Lidija Korać, stručnjakinja za izborne procese koja je koja je napustila SDP i Josip Merdžo ispred Hrvatskog narodnog sabora (inače predlagača izmjena Izbornoga zakona).

I dok Merdžo i Korać pokušavaju svim silama pojasniti zašto je pitanje izmjena Izbornoga zakona zapravo za našu zemlju pitanje „biti ili ne biti“, dvojac Softić – Podžić svim se silama, iako nevješto, trudio iznijeti problem na svako rješenje.

Iako je razlika između dvije potonje prilike golema, njihovi ciljevi su u biti isti, pa čak i razlike među njima su uspostavljene upravo u funkciji ostvarenja tog jedinstvenoga cilja – pretvoriti BiH (u prvoj fazi Federaciju) u bošnjačku državu u kojoj će svi drugi biti nacionalna manjina……………

.…………..Više na stranici  Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/11/izgradnja-drzave-muljatori-i-diletanti-ili-desnica-i-ljevica-u-bosnjaka/

 

Jurica Gudelj/Dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori