ESAD HEĆIMOVIĆ Iako je pisao o zločinima mudžahedina nad Hrvatima Središnje Bosne, za njega u Mostaru i Hrvatskoj nije bilo mjesta

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Čak ni nakon što je njegova knjiga Garibi, koja najviše tematizira upravo zločine mudžahedina nad Hrvatima u središnjoj Bosni, postala hit u Srbiji, u Hrvatskoj za nju nije bilo izdavača. A toliko je želio da bude objavljena u Hrvatskoj. I nakon što mu je otvoren javni prostor u Banjoj Luci, Mo star je za njega i dalje ostao zatvoren. Bošnjački dužnosnici koji su uvozili i slavili mudžahedine u BiH, bošnjački glumci i novinari koji su otvoreno poticali mržnju prema Hrvatima putovali su s hrvatskom putovnicom, piše Višnja Starešina u kolumni za Slobodnu Dalmaciju..

 

Dok sam gledala politički fitness za još jedne izvanredne parlamentarne izbore u Saboru, iz Zenice je stigla vijest od koje se strepilo već godinu dana, otkad je otkriveno da se bolest vratila. U 54. godini umro je Esad Hećimović.

Pomislila sam tko bi od ovih ljudi, koji su zastupnici naroda u najvišem hrvatskom predstavničkom tijelu uopće mogao znati tko je Esad Hećimović? Pogledom tražim kandidate u saborskim klupama, piše Višnja Starešina u kolumni za Slobodnu Dalmaciju. 

Uvjerena sam da barem dvojica znaju, ali nisam sigurna da bi se našao i treći. A da bio kompetentan, svaki bi hrvatski narodni zastupnik morao imati pri ruci podcrtana čitava poglavlja iz njegove knjige “Garibi – mudžahedini u ratu u BiH od 1992. do 1999.” i niza istraživačkih članaka o islamskoj radikalizaciji bosanskohercegovačkog društva i njezinoj povezanosti s državom BiH………….

 ……………..Više na stranici Herceg-Bosna 

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/09/esad-hecimovic-iako-je-pisao-o-zlocinima-mudzahedina-nad-hrvatima-sredisnje-bosne-za-njega-u-mostaru-i-hrvatskoj-nije-bilo-mjesta/

 

Višnja Starešina/Dnevnik.ba /Slobodna Dalmacija /http://hrvatskonebo.com/ Hrvatsko nebo

One thought on “ESAD HEĆIMOVIĆ Iako je pisao o zločinima mudžahedina nad Hrvatima Središnje Bosne, za njega u Mostaru i Hrvatskoj nije bilo mjesta

  1. RIP
    Eso.
    Ali ,zato HR putovnicu nosi Emir Hadžihafizbegović,deklarirani islamofil kojega nije sramota biti ni “Ante” kada su u pitanju hrvatske kune.
    Putovnicu “agresorske” države nosi i Bakir Izetbegović i članovi njegove obitelji,kao i 90% unitarista kojima je “Krivousti” omogućio da putuju svijetom.
    Ništa me ne može rastužiti ni razbjesniti kao kad vidim da lojavi gadovi putuju svijetom s HR putovnicom i posjeduju HR državljanstvo.Zbog njih mi je Makarska postala najomraženija hrvatska destinacija u vrijeme sezone koju zaobilaznim u luku od stotinu km.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)