Hasanbegović isključen iz HDZ-a

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Hasanbegović više nije član HDZ-a

Zlatko Hasanbegović, dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a, više nije član stranke, Hasanbegovićpriopćeno je iz HDZ-a. “Uvidom u objavljenu Pravovaljanu kandidacijsku listu za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, utvrđeno je da se dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Zlatko Hasanbegović kandidirao na drugom mjestu liste grupe birača, čija je nositeljica Bruna Esih. Time mu je, u skladu s člankom 13. stavak 1. podstavak d) Statuta HDZ-a prestalo članstvo u HDZ-u. Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke”, stoji u priopćenju.

“Gospodin Hasanbegović je odlučio sam istupiti is stranke kandidiranjem na drugoj listi. Na središnjim tjelima ćemo to samo konstatirati”, izjavio je za N1 Milijan Brkić. Dodao je kako mu je žao što je do toga došlo, ali da Hasanbegović sam ima pravo na svoj odabir. “Bog mu dao zdravlja i sretno mu bilo, a HDZ ide dalje”, kazao je Brkić koji smatra da sve probleme treba rješavati institucionalno.

Izbacivanjem iz stranke Hasanbegovića, pripadnika desnog oporbenog krila u HDZ-u, Andrej Plenković gubi, u ovom trenutku, odlučujući 76. saborski glas. S druge strane, bude li dogovora – Hasanbegović može podržati Plenkovićevu Vladu kao nezavisni saborski zastupnik. Hasanbegović je, podsjetimo, dignuo ruku za ministra Zdravka Marića, te Gordana Jandrokovića kao predsjednika Sabora. Zlatko Hasanbegović jutros je s konferencije za novinare poručio kako su HDZ i Vlada postali talac ministra financija i Agrokora. Istaknuo je da je Plenković “hazarderski ugrozio opstojnost Vlade” dovevši stranačka tijela raskidom koalicije s Mostom pred gotov čin.

 

HKV/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori