Foto Video : Veliko srce Stevea Kustre i sramota Hrvatske …….

Vrijeme:6 min, 31 sec

 

 

 

Steve Kustro – Monumental Humanitarian Walk For Children Of Croatia

Steve Kustro Humanitarian Walk poster Photo: Steve Kustro

Steve Kustro
Humanitarian Walk poster
Photo: Steve Kustro

 

In May 2017 and Australian-Croatian artist Steve Kustro will embark on a monumental and amazingly heartwarming 36-day Humanitarian Walk from Dubrovnik to Vukovar, raising funds to help needy children’s charities in Croatia. I do trust the support he gathers for this throughout the world will be as generous and as strong as his aim to help those in need is. This is an interview with Steve Kustro in which he speaks about his plans for this epic adventure and issues he is coming across with in pursuing the realisation of this plan, hoping public support and enthusiasm for this Humanitarian Walk will grow and blend into the likeness of his very own. Good luck Steve and we will be following and supporting you all the way.

1. Tell us a bit about yourself and your Croatian roots, Steve

Born and raised in Sydney under a Croatian traditional family. Christened at Saint Anthony’s Croatian Summer Hill church under father Lambert Ivancic. Sunday school and church picnics was the weekend normal for our family. Tumbi Umbi to Blacktown and Saint Johns Park… Worked part time at both Croatian Clubs as Barman and DJ work. Played with Velebit Musical Folkloric Group for about 10 years. Performed in Melbourne Brisbane and Canberra over the years and the best was at the Opera House under the international Folkloric festival. Always been involved in the Croatian Community waving that proud Croatian Flag. Witnessing the aggression over the years at a local state league final with Jugal (Sydney based Yugoslav soccer club) and Sydney United final at St Georges stadium for the first time I felt threatened for who and what I believed in. I remember standing up against the Yugoslav consulate fence waving my Croatian Flag (1988) with 3 mates and all of sudden found myself pushing Ivica up a flag pole to rip of the Yugo flag that was our goal and burn it but was stopped by a gunshot out of the top window behind the brown timber blinds. Looked around and found a mate on the floor with a gunshot to the neck. Which to this day is still logged in his neck. Remember a General came to Sydney from the Croatian Army looking for recruits, four of my mates signed up and only 1 came back home, sad and still angry how they still could not be found and buried by there loved ones, Been back home (Croatia). Yes I call it home more then my first home Australia. Been home 18 to 20 times I’ve lost count, remember getting into major trouble at a very young age where I’ve stolen a statue of Tito that was looking at me at an old man’s house took it and threw it down a well; and to this day I would still do that over again.

CROATIA, THE WAR, AND THE FUTURE/https://inavukic.com

 

 

STEVE KUSTRE IZ SYDNEYA AUSTRALIJA ,  je stigao u Zagreb 7 . svibnja 2017  , da bi počeo svoju misiju  koju je planirao  6 mjeseci da  bi  na neki način pomogao  djeci koja  su ostala bez roditelja u  Domovinskom ratu . Steve će pješačiti od Dubrovnika  do Vukovara . Obići će sva veća mjesta – gradove kako bi pokušao  svojim pješačenjem animirati  humane ljude na  sakupljanje novca da se pomogne  djeci. Steve je već  skupio oko $ 20,000  australskih  dolara.

No već prvi  dan u Zagrebu  Stevea NIJE DOČEKAO NITKO  .  Stevea se nisu udostojili dočekati  ni uposlenici  domova gdje se su djeca smještena  . Čak nisu ni htjeli sa njime da razgovaraju iako je  prije njegovog puta  sve bilo dogovoreno .Steve-u je bilo obećano da će ga se dočekati ,osigurati mu sve što mu je potrebno

Steve razočaran sramotnim odnosom  otišao  je odmah u Dubrovnik od kuda je počeo svoju misiju  .

7. svibnja  2017.  u 9 sati ujutro trebao je krenuti na  svoje pješačenje , ali na njegovo izneneđenje nitko ga ni u Dubrovniku nije dočekao ni ispratio , nitko mu nije  pružio ni ruku  .

Za  Steve-a  Hrvati Australije imaju samo riječi hvale.

 

Michael Pandja  Poštovani gosp.Bašić ; dobio sam poruku od gosp. Marka Jonjića da vam se javim zbog ovoga naśega velikoga Hrvata Gosp. STEVE KUSTRE IZ SYDNEYA AUSTRALIJA , koji je stigao u Zagreb 7. svibnja 2017.   da bi počeo svoju misao koju je planirao već 6 mjeseci ; to jest da na neki način pomogne našoj j djeci koji su ostali bez roditelja u prokletome ratu. Steve će pješačiti od Dubrovnika sve do Vukovara . Obići će sva veća mjesta – gradove da bi s njegovim pješačenjem probao sakupiti novac da se pomogne toj djeci. Iz Sydneya je već skupio oko $20,000 australskih dolara. Prvi dan u Zagrebu već je bio razočaran nitko ga nije sačekao iz domova gdje se djeca nalaze . Čak nisu ni htjeli s njime da razgovaraju. Otišao je odmah u Dubrovnik od kuda je počeo svoju zamisao . 7. Svibnja u 9 sati ujutro trebao je krenuti na svoje pješačenje , ali na njegovo izneneđenje nitko ga ni ovdje nije dočekao niti ispratio , bar da mu je neko pružio ruku. Čovjek je komentirao na engleskom , ja sam napisao na hrvatskom i da ga utješim i da mu dadem kakvu potporu. Čovjek praktično plače . Znam ga dobro godinama. Steve ima veče srce nego itko ; ZA HRVATSKU I HRVATE DATI ČE I ŽIVOT , AKO TREBA. Od 91 Steve je dao za Hrvatsku ogroman novac u tisućama dolara sve iz svoga džepa. Ja sam mu malo objasnio da su Hrvatska i Hrvati dosta podijeljeni , da se ne sekira pošto će naići i na prave Hrvate koji će mu dati ruku i srce. Toliko o tome. Steve je naš čuveni umjetnik i slikar żivi nedaleko od mene u Sydneyu. Poslat ću vam njegovih par slika , evo jedne s našim generalom nedavno slikano u Sydneyu. Steve mi je isto rekao da će imati neke govore još u Zagrebu i Vukovaru i da će biti gost Bujice . Ne znam da li vi govorite Engleski , ako ne Steve govori i Hrvatski prilično dobro. Ako bi mu vi mogli pomoči na neki način , ja vam se zahvaljujem unaprijed. Poslati ću vam i ovih par njegovih DVD da vidite što kaže. Primite lijepi pozdrav od vašega brata iz daleke Australije , ali zato uvijek u srcu blizu svima vama ; ZA DOM SPREMNI.

Što čovjek želi kazati . Prije njegovoga puta sve je bilo dogovoreno kako će to sve to početi. Obećali su mu da će ga dočekati – Ispratiti – Osigurati sve itd. , Ali od toga ništa ostavili čovjeka na cjedilu. Niti da mu neko pokaže put ili da mu samo pruži ruku. Meni je to pocijepalo moje srce pošto znam čovjeka koliki je Hrvat. Vjeruj te mi malo bi to tko od nas Hrvata učinio. Govorio mi je da je čuo to za ovu djecu i to ga je pogodilo u srce . Čovjek je zatvorio svoju Galeriju svoj bisnis i sve drugo samo da bi na neki način dao nešto od svoga srca Hrvatskoj i našoj djeci.

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/steve.kustro/videos/10154624023157759/

 

https://www.facebook.com/steve.kustro/videos/10154624097277759/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ponavlja se  sramotan odnos spram Hrvata u iseljeništvu. Koga prozvati. ? Hrvatske političare ? Uposlenike domova za djecu bez roditeljske skrbi ? Koga prozvati za sramotan odnos  spram Hrvata u iseljeništvu. Jer ovo nije izoliran slučaj .Hrvati u iseljeništvu su dobri samo dok daju novce ali i tada samo ako ostaju  u iseljeništvu .

Izvan domovinski Hrvati imaju tri predstavnika  u Saboru Hrvatske s njima nitko ne pregovara o koalicijama njima nitko ne potpisuje ustupke kao Miloradu Pupovcu …….

 

 Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)