MLADEN PAVKOVIĆ : Mandić je „lud“ ili je na putu za – Vrapče!

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

 

Publicist Igor Mandić jedan je od onih kojima se ne dopada hrvatska država, koji ne vjeruju u njezin opstanak. Nu, dobro. Nisu svi bili za hrvatsku državu ni početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, a zašto bi sada? On je jedan od relativno rijetkih koji se javno, glasno i jasno, usudi to i reći.

U intervju s naslovom „Hrvate se ne može dovoljno uvrijediti da se pobune. Mi smo svakom nasilniku znali reći da“ (Večernji list, 6. svibnja 2017.) stvarno je pretjerao. Ili ne zna, il se pravi glup i tup. Tako je među ostalim izjavio (i ostao živ!) da su „naivci mislili da su stvorili nekakvu samostalnu suverenu Hrvatsku, kao što nisu jer se ona raspada kao trula barčica…“ . Zatim je istaknuo da su Srbe iz Hrvatske „otjerale puške i kame i strah“. Nigdje ni riječi o srbijanskoj agresiji, o žrtvama hrvatskog naroda, kao da se ovdje tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo i isključivo „puškama i kamama“ progonio i klao nevini srpski narod. (Kama inače znači vrsta zakrivljenog noža!).

Gdje je ovaj gospodin, koji neprestano provocira, bio 1991.?

A za hrvatske branitelje kaže: „To je nacionalistička, fanatična rulja. Ti ljudi u životu nisu pročitali nijednu knjigu, nisu bili ni na jednoj predstavi. Čak ni u kino ne idu, ni novine ne kupuju. Iz njih progovara samo mržnja. Odnosno, antisrpstvo.“

Za njega je cijeli problem oko HAVC-a i Frljića – „samo antisrpstvo“.

Žao mu je  propale hrvatske zemlje, pa dodaje: „Nikada nisam imao iluzije da od Hrvatske ikada išta može biti, osim u onom obliku kad je postojala kao socijalistička republika u SFRJ.“

Ok, čovjek ima takvo mišljenje. Ali, na ovaj i ovakav način vrijeđati i klevetati one koji su dali i krv, odnosno živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, ipak je malo previše.

Mandiću, tebi je pod hitno potrebno „psihijatarsko liječenje“, jer da primiš i desetak injekcija protiv gluposti teško bi ti pomoglo!

A uostalom, kako to da ga iz ove i ovakve Hrvatske nisu uspjeli otjerati ni puške ni kame ni strah, a još manje hrvatski branitelji ta „nacionalistička, fanatična rulja“ iz koje progovara samo mržnja?

Il je „lud“, il je na putu za – Vrapče!

 

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)