FENOMEN “DVIJE ŠKOLE POD JEDNIM KROVOM” : Hrvatsku djecu se stigmatizira, navodnom segregacijom u školama se stvara multikonfensionalna bošnjačka nacija

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

Prije više od pet godina u jednoj bugojanskoj srednjoj školi matematiku je predavao ratni gospodar života i smrti Dževad Mlaćo, čovjek koji je pred Tužiteljstvom BiH (kao svjedok?!) potvrdio autentičnost “zaključka” iz svog ratnog dnevnika o pogubljenju dvadesetorice Bugojanaca, pripadnika HVO-a, čija tijela ni do danas nisu pronađena. Pošto bugojanski Hrvati pohađaju srednju školu kao izdvojeno odjeljenje Gimnazije Uskoplje, na taj način je, “segregacijom”, spriječeno da hrvatskoj djeci predaje osoba koja je njihove očeve poslala u smrt. Unatoč tome što su to znali, Moore i slični nikada nisu reagirali na ovaj monstruozni primjer “suživota”.

Selo gori, a baba se češlja. Tako bi u najkraćem mogli opisati posljednji javni istup šefa Misije OSCE-a u BiH Jonathana Moora. Nakon što je marljivo “prespavao” seriju kriza koje su u proteklom periodu potresali BiH, tijekom kojih se zveckalo oružjem i disolucijom zemlje, Moore se spektakularno vratio na scenu eskapističkim zicerom, pričom o fenomenomu “dvije škole pod jednim krovom”, poput amatera u realityjima koji odaberu “I Will Always Love You” Whitney Houston ili “Ima jedan svijet” grupe Stijene, jer nemaju što izgubiti: nitko im neće zamjeriti ako ove pjesme loše otpjevaju, dok u suprotnom mogu samo profitirati. Na žalost, ovo je svojevrsni signal kako će Moore najvjerojatnije “prespavati” i pokušaje izmjene neustavnih dijelova Izbornog zakona BiH, što bi se vrlo lako moglo izroditi u krizu velikih razmjera, odnosno dovesti do blokade institucija BiH, te dovesti u pitanje održavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora koji bi se trebali održati naredne godine, piše Josip Mlakić u kolumni za Express.

Što je to zapravo izjavio Jonathan Moore? “U tri županije u Federaciji BiH postoji negativni fenomen dvije škole pod jednim krovom, a praksa segregacije i diskriminacije djece mora se okončati. Čak postoje i inicijative kojima se žele uspostaviti neke nove, diskriminirajuće dvije škole pod jednim krovom, a mi smo apsolutno protiv toga”, izjavio je šef Misije OSCE-a. Fenomen “dvije škole pod jednim krovom” postoji petnaestak godina, kada ih je osnovala Međunarodna zajednica u cilju povratka prognanih u mješovite sredine…….

……..više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/04/fenomen-dvije-skole-pod-jednim-krovom-hrvatsku-djecu-se-stigmatizira-navodnom-segregacijom-u-skolama-se-stvara-multikonfensionalna-bosnjacka-nacija/

 

Josip Mlakić/Dnevnik.ba/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna -Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)